Mersin İl Sıfır Atık Yönetim Plan 14.03.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin İl Sıfır Atık Yönetim Plan

Mersin Valiliğinden odamıza gelen yazıda, 12.07.2019  tarih  ve  30829  sayılı  Resmi  Gazete'de  yayımlanarak  yürürlüğe  giren  "Sıfır  Atık Yönetmeliği"  kapsamında  kurumlarca  yapılan  çalışmalar  hakkında  istatistiki  veri  oluşturmak, uygulamaları  takip  etmek,  bilgi  girişinde  bulunmak  ve  raporlama  yapmak  amacıyla  Sıfır  Atık  Bilgi Sistemi oluşturulduğundan bahsedilmiştir.

Yazının devamında aynı  yönetmeliğin,  Sıfır atık belgesi alma yükümlülüğü  başlıklı  16  ncı  maddesinin  1  inci maddesinde,  "Sıfır atık yönetim sistemini kurmakla yükümlü EK-1 listedeki yerler, 17 nci maddede tanımlanan süreç doğrultusunda temel seviyede sıfır atık belgesi almak zorundadır."  Hükmü bulunmaktadır.

Sıfır Atık Yönetim Planı kapsamında yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere İlimizdeki İş Merkezi, Plaza, AVM, zincir marketler, akaryakıt istasyonu ve dinleme tesislerin (faaliyet türü bilgisi(zincir market, dinlenme istasyonu dinlenme tesisi vb.) iletişim bilgileri, unvan, sayısı, adresi, vergi numarası ve vergi dairesi bilgilerini içeren veri tablosu (exel veya word) düzenlenerek ivedilikle İl Müdürlüğümüze gönderilmesi ve bu işletmelerin yönetimlerine, sitelerin Sıfır Atık Bilgi Sistemi üzerinden Temel Seviye Sıfır Atık Belge müracaatların ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

EK: Sıfır Atık Bilgi Sistemi Bilgilendirme Dökümanı