MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Meslek liseleri ortaokullara tanıtılıyor 30.04.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde mesleki eğitimin iş dünyasının taleplerine uygun geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Düzenlenen çalıştaylar, saha ziyaretleri, öğrenci, sanayici buluşmaları sonrasında ortaokul öğrenci ve velilerine meslek lisesi tanıtım çalışmaları başladı. 


Meslek liseleri ortaokullara tanıtılıyor

Meslek liselerinin cazibesini artırma, iş dünyasıyla mezun teknikerlerin buluşturulması, iş dünyasının talep ettiği niteliklere uygun eğitim programları geliştirilmesi adına başlatılan ve çıktılarıyla Türkiye’de mesleki eğitim konusunda yol haritası oluşturacak proje adım adım gelişiyor. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katılmak üzere Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, burada Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ve Okul Müdürü Ömer Yiğit’ten gelinen son noktayla ilgili bilgi aldı. 
Meslek liselerinin cazibesinin artırılması için bu okulları tercih eden öğrenci sayısının artırılması gerektiğinden hareketle ortaokullara tanıtımın artırıldığına değinilen görüşmede her hafta iki ortaokulun bu yıl sınava girecek 8’inci sınıf öğrencilerine meslek liseleri gezdirilip bölümlerin tanıtıldığı ifade edildi. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) aracılığıyla Meslek Lisesi Müdürlerinin ortaokullardaki velilerle buluşturulduğu aktarılan görüşmede bu buluşmalarda meslek lisesi mezunlarının iş olanakları ve okulların eğitim altyapılarıyla ilgili bilgiler paylaşıldığı bildirildi. Üniversite mezunu işsiz sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekip, iş garantili meslek liselerinin detaylarının paylaşıldığı vurgulandı. Velilerin ikna edilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekilerek bu çalışmalar sonunda meslek lisesini tercih eden öğrencilerin nitelik ve niceliğinin artırılabileceği belirtildi. 

“Sanayicilerle işbirliklerimiz sürüyor”
Çalışmaya başlanan günle bugün arasındaki önemli farklılıklara dikkat çekilen görüşmede gelecek yıl çok daha farklı bir 9’uncu sınıf profiliyle karşılaşılacağı yürütülen tanıtımlar sonunda daha istekli öğrenci ve velilerle yola devam edileceğine değinildi. Bölümlerin cazibesini artırmak adına aynı zamanda sanayicilerle işbirliği protokollerine başlandığı da dile getirilen görüşmede Berdan Cıvata ve Jameson’la çocukların eğitimlerinin desteklenmesi ve işletmeye yerleştirilmeleri noktasında protokol imzalandığı, Remax Loca ile melek yatırımcı olarak sosyal medya yönetimine öğrenci yetiştirme üzerine anlaşıldığı, Beybolat Tarım Makineleri ile ise görüşmelerin sürdüğü bildirildi. Firmaların okulları desteklemesinin önemi vurgulanan görüşmede daha çok sanayicinin daha çok meslek ve teknik lisesiyle daha çok öğrenciyi desteklemesi talep edildi. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER