MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, kentin dış ticaretteki gücünü artırma hedefinde 22.01.2024 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, firmaların günümüzün zor ekonomik koşullarından en güçlü şekilde çıkılabilmesinin adresi olarak dış ticareti gösterdi. Akdeniz İhracatçı Birlikleri ile birlikte hareket ederek tüm firmaları ihracata yönlendirme, ihracat yapanların ise potansiyelini artırmaya yönelik çalışma başlattıklarını belirten Çakır, “MTSO ve AKİB ile Birlikte İhracat” projesini Hayata geçirdiklerini söyledi. Projeye son başvuru tarihi 7 Şubat 2024 Çarşamba. 


MTSO, kentin dış ticaretteki gücünü artırma hedefinde

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğinde bölgenin kalkınmasına ve üreticilerin yurtdışı pazarlara açılabilmelerine imkan sağlamak amacıyla, ihracata yeni başlayacak veya ihracat faaliyetlerini sürdüren ancak hedeflediği ihracat seviyesine henüz ulaşmamış firmalara yönelik olarak “MTSO ve AKİB ile Birlikte İhracat Projesi” hazırlandı. MTSO ve AKİB işbirliğinde yürütülecek projeye Mersin’de faaliyet gösteren firmalar katılabilecek olup başvurular 7 Şubat 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar aşağıdaki link üzerinden gerçekleştirilebilecektir. 

Çakır: “Dış ticarette firmalara möntörlük yapacağız”
Mentörlük ve üreticilerin yurtdışı pazarlara açılabilmesi odak alınarak hazırlanan projeyle ihracatın sistemli ve düzgün bir planla masa başında artırılması hedefleniyor. İhracatçı olsun olmasın Mersin’de faaliyet gösteren tüm firmaların katılımına açık olan projenin adımları şöyle: 
Firmaların belirlenmesi, 
Firmanın ürünü ve profili hakkında bilgilerin alınması, 
Daha önce gerçekleştirilen ihracat deneyimi var ise buradaki eksiler ve artıların değerlendirilmesi, 
GTİP bazlı hedef pazar seçimi, 
Hedef pazardaki rakip ülkelerin analizi, 
Hedef pazardaki ürüne yönelik özellikli durumlar var ise tespiti, 
Hedef pazardaki gerekliliklerin ortaya konması ve hedef ülke gümrüğünde karşılaşılabilecek olası durumların tespiti, 
Proje katılımcısı firmanın ürün kataloğu, internet sitesi, ihracat ile ilgilenen çalışanı, yabancı dil gibi konularda eksiklikleri var ise eksikliklerin giderilmesi için destek verilmesi, 
Hedef pazardaki ithalatçının bulunması ve iletişime geçilmesi noktasında destek olunması.
Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, firmaların artık ihracat düşünmeden büyümesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu bakış açısıyla firmaları güçlendirip kent ekonomisine ivme kazandırma hedefiyle kurumlar arası işbirliğiyle yeni bir proje oluşturduklarını belirten Çakır, proje kapsamında verecekleri eğitimlerle, yönlendirmelerle, gösterecekleri hedef pazarlarla hem ihracat yapan firmalara hem de ihracata başlamak isteyen firmalara yol gösterip mentörlük yapacaklarını söyledi. 
 

Başvuru Linki: BİRLİKTE İHRACAT PROJESİ


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER