MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İş dünyası, ekonomi cephesinin Mehmetçiğidir… 22.01.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Afrin Harekatı dolayısıyla yayınladığı mesajında, savaşların yalnızca cephede gerçekleşmediğine dikkat çekti. Ekonomi cephesinin diğer önemli bir savaş alanı haline geldiğini anlatan Aşut, “Ülkemiz o cepheden de sıkıştırılmak istenmektedir. Cephedeki savaş ise Mehmetçiğin cesur ellerindedir. Bizler iş dünyası olarak üretmek, yeni pazarlar bulup ihracatla katma değer yaratmak, hatta gittiğimiz ülkelerde ülkemizin gönüllü elçileri olarak gücümüzü, haklılığımızı dış dünyaya daha etkin anlatmak zorundayız” dedi. Aşut mesajında şu ifadelere yer verdi: 


İş dünyası, ekonomi cephesinin Mehmetçiğidir…

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ulusal güvenliğimizi sağlamak ve sınır ötemizden ülkemize ve milletimize yöneltilmek istenen tehdidi yok etmek adına gerçekleştirdiği, hükümetimizin kararlığı ve muhalefetimizin tam desteğiyle devam eden Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın bölgemize huzur ve barış getireceğine inanıyoruz. Mehmetçiğimizin, sonuna kadar haklı olduğumuz bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur. Askerlerimizin, tüm güvenlik güçlerimizin kayıp vermeden zafer haberleriyle dönmesini bütün kalbimizle diliyoruz. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yek yürek olmuştur. Bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması açısından başlatılan harekât, terör örgütlerine ve dış destekçilerine gereken mesajı verecektir. Duamız Mehmetçikledir. 
Ancak, sadece dua yetmez. Milletimizin her bir ferdinin yapay ayrımcılıkları bırakarak birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün tartışma günü değildir, bugün iç meselelerimizin masaya yatırılacağı gün değildir. Bugün tek yürek olma günüdür. Duamız dudağımızdan eksik olmamalı ama milletin her bir ferdi olarak ülkemizi daha refah, daha gelişmiş yapacak olan kendi işlerimize daha çok odaklanmalıyız. Bilinizi ki, savaş sadece cephede olmuyor. Ekonomi cephesi diğer önemli bir savaş alanı haline gelmiş ve ülkemiz o cepheden de sıkıştırılmak istenmektedir. Bu anlamda iş dünyası olarak siyaseti ülkemizin siyasetçilerine bırakalım. Cephedeki savaş ise Mehmetçiğin cesur ellerindedir. Bizler iş dünyası olarak üretmek, yeni pazarlar bulup ihracatla katma değer yaratmak, hatta gittiğimiz ülkelerde ülkemizin gönüllü elçileri olarak gücümüzü, haklılığımızı dış dünyaya daha etkin anlatmak zorundayız. Hükümetimiz bu anlamda iş dünyasına, dış dünyaya açılmak anlamında daha çok destek vermelidir. İkinci cephe olan ekonomi cephesinin Mehmetçikleri olan iş dünyası, güçlü ekonominin güçlü ordusu olmalıdır. 
Bu vesileyle Afrin Harekâtı’nın hayırlar getirmesini diliyor, Bitlis’te teröristlere karşı operasyon yaparken çığ düşmesi sonucu şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehit evlatlarımızdan birisinin Mersinli olması, kentimizi ayrıca acıya boğmuştur. Şehit evladımız Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek’e ve tüm şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Allah devletimizi, milletimizi ve ordumuzu korusun.”

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER