MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Bucuge: “Konuta ulaşım sorunu çözülmeli” 11.01.2024 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, 9. CNR Mersin Yapı İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’nda artan maliyetler sonrası artan konut fiyatlarına dikkat çekerek gerek hükümet gerekse yerel yönetimlerin toplu konut projeleri üretip konuta ulaşım sorununu çözmesi gerektiğini söyledi. 


Bucuge: “Konuta ulaşım sorunu çözülmeli”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, 9. CNR Mersin Yapı İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’na katıldı. Fuarın açılışında konuşan Bucuge sektör sorunlarına dikkat çekti. En büyük sıkıntıyı eleman bulma noktasında yaşadıklarını kaydeden Bucuge, “Bölgemizde büyük bir deprem yaşadık. Bu nedenle kıymetli elemanlarımızın birçoğunu deprem bölgesine göndermek zorunda kaldık. İnşaat sektöründe 2 bin 500 liralık yevmiye ile kalıpçı ya da demirci bulamıyoruz. Bunu çözmek için belediyelerle bir takım ortak projelerimiz var ama henüz yeterli gelmiyor” dedi. İkinci sorun olarak konut kredilerindeki sıkılaşma politikalarını gösteren Bucuge, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Konut satışlarında ciddi sıkıntı var. Bu noktada sosyal belediyecilik anlamında hükümetin arsa üreterek beraberinde sosyal konut yapması gerekliliğini daha önce Oda görüşü olarak bildirmiştik. Gerek hükümet gerek belediyelerin hızla orta ve alt gelir seviyesindeki vatandaşa konut üretmesi gerekiyor.” 
Mersin özelinde sektörde yaşanan olumlu gelişmelere de değinen Bucuge, kentin yabancıya konut satışında Türkiye’de ilk üç içinde yer aldığını söyledi. 1/5.000’lik Nazım İmar Planına paralel alt belediyelerin hızla 1/1.000’lik planları devreye aldığını kaydeden Bucuge, bu sayede inşaat sektörünün önünün bir nebze açılacağını düşündüğünü aktardı. Öte yandan konut fiyatlarının Mersin’de Türkiye’deki fiyat artış ortalamasının üzerine çıkardığını ifade eden Bucuge, orta ve alt gelir seviyesine sahip vatandaşların konuta ulaşabilmesinin sağlanması için toplu konut projelerine hızla başlanması gerektiği önerisini yineledi. 
Protokolün kurdele kesimi ile açılan fuar sonrası katılımcılar stantları ziyaret ederek firmaların faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER