Türkiye-Polonya Çalışma Grubu İkinci Toplantısı 05.01.2023 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen "Türkiye-Polonya Çalışma Grubu İkinci Toplantısı" hakkında bilgi aktarılmaktadır. İlgili içerik aşağıda üyelerimizin bilgisine sunulmaktadır.

Türkiye-Polonya Çalışma Grubu İkinci Toplantısı

İlgili yazıda belirtilen, 21 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda düzenlenen Türkiye-Polonya Çalışma Grubu'nun ilk toplantısı kapsamında, katılımcılardan gelen görüşler çerçevesinde gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin TOBB görüşleri Bakanlığa iletilmiştir.

Söz konusu toplantıda Polonya tarafının gümrük prosedürlerini gündeme getirdiği ve 2023 yılı Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başında gerçekleştirilmesi planlanan ikinci toplantıda ikili ticarette gümrükler konusunda karşılaşılan sorunların ele alınmasının kararlaştırıldığı belirtilmektedir.

Bu itibarla, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, mevcut olması halinde, Polonya gümrüklerinde karşılaşan problemlere ilişkin görüşlerin 16 Ocak 2023 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (E-posta: [email protected]) iletilmesi gerektiği aktarılmaktadır.