Suudi Arabistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı Destek Miktarı Arttırıldı 20.12.2022 tarihinde yayınlandı

19-21 Mart 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde düzenlenecek olan Suudi Arabistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı organizasyonu ilk kez İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nce gerçekleştirilecektir. Söz konusu fuar tüm sektörlerden firmaların katılımına açık olup, yer kirası, stand konstrüksiyonu, genel tanıtım giderleri, B2B eşleştirme hizmeti ve diğer hizmetler ile teşhir ürünlerinin İstanbul-fuar alanı-İstanbul nakliyesini (m2 başına 0,1 m3) içeren katılım bedeli 755 USD/m2, nakliye hariç katılım bedeli 710 USD/m2'dir.

Suudi Arabistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı Destek Miktarı Arttırıldı

Fuar katılımı, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Kararının 7'nci maddesi çerçevesinde desteklenecek olup, Suudi Arabistan'ın hedef ülkeler arasına alınması ile desteğe esas tutar m2 başına 11.600 TL'ye (mikro ve küçük işletmeler* için 12.428 TL/m2) yükseltilmiştir. Bahse konu artırım ile nakliye dahil katılım bedelinin yaklaşık %80'i destek kapsamında geri alınabilecektir. Genel nitelikli fuarlarda destek üst limiti şu an için 150.000 TL olup, destek üst limitleri 2023 yılı başında (TÜFE+Yİ-ÜFE)/2 oranında güncellenecektir.

Detaylar için aşağıdaki linke tıklayınız.