Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı 27.10.2021 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Odamıza ilettiği yazıda, Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından iletilen yazıya atıfla Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı hakkında bilgi verilmiştir.

Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı

Söz konusu yazıda, sebze ve meyve zayiatının azaltılması için soğuk zincir oluşturulmasını temin etmek amacıyla Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalar sonucunda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları ile sebze ve meyve taşımacılığı yapan lojistik firmalarının desteklenmesi kapsamında “Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı”nın yürürlüğe konulduğu bildirilmiştir.

Destek programı kapsamında, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, sebze ve meyve zayiatını azaltmak üzere soğuk zincir oluşturmaları sürecinde, finansal kiralama yöntemiyle temin edecekleri, yerli malı ve yeni soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünite yatırımları için finansal kiralama faiz/ kâr payı masraflarına katkı sağlanması”nın amaçlanmakta olduğu, desteğe başvurunun kosgeb.gov.tr  internet adresi üzerinden yapılabildiği belirtilmiştir.