Rusya Federasyonu-Muhtelif Gübre Ürünlerinde İhracat Vergileri 20.12.2022 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Rusya Federasyonu-Muhtelif Gübre Ürünlerinde İhracat Vergileri'ne ilişkin Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen bilgi paylaşılmaktadır. İlgili içerik aşağıda üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Rusya Federasyonu-Muhtelif Gübre Ürünlerinde İhracat Vergileri

Moskova Ticaret Müşavirliğimiz’den alınan ve eklerinin birer örneği ilişikte yer alan yazıda, Rusya Federasyonu’nun 30 Kasım 2022 tarihli ve 2188 sayılı Hükümet Kararnamesi ile, 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında ve bu tarihler dahil olmak üzere Rusya Federasyonu'ndan Avrasya Ekonomik Birliği üyeleri haricindeki üçüncü ülkelere gerçekleştirilecek olan azotlu ve kimyasal gübrelerden 3102, 3103, 3104, 3105 gümrük tarife pozisyonunda olanların ihracatına yeni bir vergi düzenlemesi getirdiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu ürünlerin ton başına ihraç fiyatının 450 doları aşması durumunda, ihraç fiyatının 450 doları aşan kısmına %23,5 oranında ihracat vergisi uygulanacaktır.

DETAY BİLGİ