Rusya Federasyonu İhracat Yasağı Uygulamaları 20.12.2022 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen Rusya Federasyonu İhracat Yasağı Uygulamaları'na ilişkin bilgi paylaşılmaktadır. İlgili yazı içerikleri üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Rusya Federasyonu İhracat Yasağı Uygulamaları

Rusya Federasyonu’nda (RF) çıkarılan 9 Mart 2022 tarihli ve 311, 312 ve 313 sayılı Hükümet Kararnameleri ve bu kararnamelerde değişiklik öngören diğer kararnameler ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar RF’den gerçekleştirilecek ihracatta yasaklama getirilen ürünler, istisnai uygulamalar ve geçici ihracat izni uygulamalarına yönelik düzenlemelere gidilmişti.

Konuya ilişkin olarak Moskova Ticaret Müşavirliğimiz’den alınan yazıda, 29 Kasım 2022 tarihinde yayımlanan ve gayrı resmi İngilizce tercümesi ilişikte gönderilen 23 Kasım 2022 tarihli ve 2125 sayılı Hükümet Kararnamesi ile muhtelif çift kullanımlı ürünlerin (helikopter, dronelar, zırhlı araçlar, patlayıcı, ateşli silahlar, optik görüntüleme cihazları ve diğer muhtelif ürünler) RF tarafından “dost olmayan ülkeler” olarak tanımlanan ülkelere ihracatına kısıtlama getirildiği (313 sayılı kararnamenin 3 numaralı eki) belirtilmektedir.

İLGİLİ KARARNAME EKİ