MTSO ve AKİB İşbirliğinde Birlikte İhracat Projesi Başvuruları Hakkında 05.01.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğinde bölgemizin kalkınmasına ve üreticilerimizin yurtdışı pazarlara açılabilmelerine imkan sağlamak amacıyla, ihracata yeni başlayacak veya ihracat faaliyetlerini sürdüren ancak hedeflediği ihracat seviyesine henüz ulaşmamış firmalara yönelik olarak “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri ile Birlikte İhracat” projesi gerçekleştirilecektir.

MTSO ve AKİB İşbirliğinde Birlikte İhracat Projesi Başvuruları Hakkında

MTSO ve AKİB tarafından yürütülecek projenin detayları aşağıda yer almakta olup, Mersin İlinde faaliyet gösteren firmaların projeye kabulünde başvuru sırası esas alınacaktır.

“MTSO ve AKİB ile Birlikte İhracat” projesine başvuruda bulunmak isteyen firmalarımızın en geç 07/02/2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar BAŞVURU FORMU'nu doldurmaları gerekmektedir.

MTSO & AKİB ile Birlikte İhracat Projesi Projenin Hedefi: Bölgemizin kalkınması ve üreticilerimizin yurtdışı pazarlara açılabilmeleri amacı odak alınarak ihracatı sistemli ve düzgün bir planla masa başında artırmayı hedefler.

Kimler Katılabilir: Mersin ilinde faaliyet gösteren firmalar ihracatçı olsun/olmasın projeye katılım sağlayabilirler.

Projenin adımları:

❑ Firmaların belirlenmesi,

❑ Firmanın ürünü ve profili hakkında bilgilerin alınması,

❑ Daha önce gerçekleştirilen ihracat deneyimi var ise buradaki eksiler ve artılar değerlendirilmesi,

❑ GTİP bazlı hedef pazar seçimi,

❑ Hedef pazardaki rakip ülkelerin analizi,

❑ Hedef pazardaki ürüne yönelik özellikli durumlar var ise tespiti,

❑ Hedef pazardaki gerekliliklerin ortaya konması ve hedef ülke gümrüğünde karşılaşılabilecek olası durumların tespiti,

❑ Proje katılımcısı firmanın ürün kataloğu, internet sitesi, ihracat ile ilgilenen çalışanı, yabancı dil gibi konularda eksiklikleri var ise eksikliklerin giderilmesi için destek verilmesi,

❑ Hedef pazardaki ithalatçının bulunması ve iletişime geçilmesi noktasında destek olunması.