Kritik hammaddeler tüzüğü ve SKDM geçiş dönemi varsayılan değerleri hakkında 24.01.2024 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan "Kritik hammaddeler tüzüğü ve SKDM geçiş dönemi varsayılan değerleri hakkında" konulu yazı içeriğine aşağıda yer verilmektedir.

Kritik hammaddeler tüzüğü ve SKDM geçiş dönemi varsayılan değerleri hakkında

İlgili yazıda,  Kritik Hammaddeler Yasa taslağında, anılan hammaddelerin AB'nin yıllık tüketiminin en az %10'una karşılık gelen kısmının AB'de üretilmesi, en az %40'ının AB'de işlenmesi ve en az %25'inin ise geri dönüşümden elde edilmesi, her bir stratejik hammaddenin tüketiminin %65'inden fazlasının tek bir üçüncü ülkeden tedarik edilmemesi hedeflenmektedir. Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) kapsamında ise, 1 Ekim 2023 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasını kapsayan geçiş dönemi boyunca ithal ürünlerde gömülü emisyonların belirlenmesi amacıyla kullanılabilecek varsayılan değerlere ilişkin rehber yayınlandığı bildirilmektedir. Aşağıda yer verilen bağlantı üzerinden ilgili yazının eklerine ulaşılabilmektedir. Eklerin içeriği aşağıda yer verilmiştir.

1- Kritik Hammaddeler Tüzüğü (3 sayfa)

2- SKDM Geçiş Dönemi Varsayılan Değerler (2 sayfa)

3- SKDM-Komisyon Açıklaması (2 sayfa)

4- SKDM-Rehber (25 sayfa)

İlgili Yazının Eklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız.