Koronavirüs Tedbirleri Geçici Süreli Düzenleme 17.06.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen yazıda, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan 26.05.2020 tarih ve 29259 sayılı yazıya atfen aşağıdaki şekilde güncelleme yapıldığı bildirilmektedir:

Koronavirüs Tedbirleri Geçici Süreli Düzenleme

Bakanlıktan tarafından yapılan değerlendirmede ilk defa yetki belgesi alma ve değişim talepleriyle ilgili olarak, mevzuat çerçevesinde karşılanması mümkün olanlardan;

a) Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında düzenlenen yetki belgelerine ilişkin taleplerin sadece elektronik olarak (müracaat dosyası taranarak Belge-Net üzerinden)

b) Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO Belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD Belgesi ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB Belgesi ile ilgili taleplerin fiziki olarak, değerlendirilmek üzere Bakanlığa gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.