Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi (Tebliğ No:2023/51) Bilgilendirme Toplantısı, 17.01.2024, 14:30, MTSO 10.01.2024 tarihinde yayınlandı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 2023/51 29.12.2023 tarih ve 32414 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanmıştır. Tebliğ kapsamında desteklenecek projeler için başvurular 03/01/2024 tarihinde başlayıp, 19/02/2024 tarihi saat 23:59'da sona erecektir. Bu kapsamda, program detaylarının paylaşılacağı toplantı, 17 Ocak 2024 tarihinde 14:30'da Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecektir.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi  (Tebliğ No:2023/51) Bilgilendirme Toplantısı, 17.01.2024, 14:30, MTSO

Toplantıya katılmak için aşağıdaki kayıt formunu eksiksiz olarak doldurunuz.

KAYIT FORMU

Programın genel uygulama usul ve esaslarına açıklık getirmek, destek sağlamak amacıyla Genel Müdürlük tarafından çıkarılan Uygulama Rehberi 03.01.2024 tarihi itibari ile Tarım ve Orman Bakanlığı Web Sitesi üzerinden yayımı yapılmış olup aşağıdaki linklerden erişim sağlanmaktadır.

Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ.

Uygulama Rehberi Ekleri için TIKLAYINIZ.

Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

İşletme Planı için TIKLAYINIZ.

YATIRIM KONULARI:

1-) Tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında küçük ve orta ölçekli işletmeler için;

A) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırım konularında;

• 1) Tıbbi ve aromatik bitkilere yönelik yatırımlar,
  • 2) Bitkisel ürünlere yönelik yatırımlar,
  • 3) Hayvansal ürünlere yönelik yatırımlar,
  • 4) Çelik silo konusuna yönelik yatırımlar,
  • 5) Soğuk hava deposu konusuna yönelik yatırımlar, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

B) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırım konularında;

• 1) Kapalı ortamda bitkisel üretime yönelik yatırımlar,
  • 2) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar,
  • 3) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar,
  • 4) Kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar,
  • 5) Kültür mantarı üretimine yönelik yatırımlar,
  • 6) Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimhanelerine yönelik yatırımlar,
  • 7) Kanatlı hayvan kesimhanelerine yönelik yatırımlar, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

C) Bu Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

Ç) Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırım konularında;

• 1) Denizlerde yetiştiricilik,
  • 2) İç sularda yetiştiricilik,
  • 3) Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinde yetiştiricilik, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

D) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırım konularında;

• 1) Hayvansal orijinli gübre, 2) Bitkisel orijinli gübre, tesisleri hibe desteği kapsamında değerlendirilir.
  • 2-) Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında küçük ölçekli işletmeler için;
    • a) Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımları,
    • b) Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar,
    • c) Bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları,
    • ç) El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar,
    • d) İpek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar,
    • e) Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar,
    • f) Tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı yatırımları,
    • g) Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.