Kırmızı Mercimek ve Pirinç Satışları 03.04.2024 tarihinde yayınlandı

Kırmızı Mercimek ve Pirinç Satışları

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden(TMO) gelen yaızda, TMO stoklarında bulunan kırmızı mercimek ve pirinç aşağıda belirtilen esaslar ve (Ek-1)' de belirtilen fiyatlarla 02 Nisan 2024 tarihinden itibaren satılacağı bildirilmiştir.

A-KIRMIZI MERCİMEK:

1. Paketli Kırmızı Mercimek Satışı: Başmüdürlüklerimiz kırmızı mercimek  perakende  satışlarının  yanı  sıra  aylık  500 kg'a    kadar gıda  perakendecilerine,  kamu  kurum  ve  kuruluş  yemekhanelerine  ve  Ziraat  Odalarına  (sadece  satış marketlerinde  satılmak  üzere)  peşin  bedel  mukabili  toptan  cari  satış  fiyatlarıyla  toptan  satış yapılabilecektir.

2. Kabuklu Kırmızı Mercimek Satışı: Batman Başmüdürlüğü stoklarında bulunan 1.364 ton yerli kabuklu kırmızı mercimek peşin bedel mukabili talep toplamak suretiyle bakliyat imalatçılarına yönelik olarak Ek-1'de belirtilen fiyattan toptan olarak satışa açılmıştır.

Kabuklu  kırmızı  mercimek  için  talepler  Batman  Başmüdürlüğümüz  tarafından  alınacaktır. Kabuklu kırmızı mercimek satışlarından tüm başvuru sahiplerinin istifade edebilmesi için 08 Nisan 2024   tarihine  kadar satış yapılmayacak  bu  tarihe  kadar  aynı  stoklara  yüksek  miktarda  talep  gelirse  ilgili başmüdürlük tarafından tahsis yapılarak dağıtım işlemi yapılacaktır. Bu tarihten sonra satışı yapılmayan stoklara talep gelmesi halinde bekletilmeden tahsis ve satış yapılabilecektir.

Bununla birlikte Batman Başmüdürlüğü stoklarından Mart 2024 talimatlarımızla satışa açılan kabuklu kırmızı mercimeklerden parası yatırılmış, teslimatı yapılmamış miktarların teslimatlarına yine Ek-1'de yer alan Nisan ayı fiyatımızdan 8 Nisan 2024 tarihi mesai bitimine kadar devam edilebilecektir.

Dökme  olarak  stoklanan  kabuklu  kırmızı  mercimeğin  satışı  yine  dökme  olarak  kamyon  üstü teslim esasına göre yapılacaktır.

Kabuklu  kırmızı  mercimeklerden  numune  talep  edenlere  21,00 TL/Kg (KDV hariç)  fiyatla numune verilecektir.

B-PİRİNÇ:

Başmüdürlüklerimiz  pirinç perakende satışlarının yanı sıra aylık sadece groski çeşidi pirinç için 500 kg'a  kadar  gıda  perakendecilerine,  kamu  kurum  ve  kuruluş  yemekhanelerine  ve  Ziraat  Odalarına (sadece satış marketlerinde satılmak üzere) peşin bedel mukabili toptan Ek-1'de yer alan satış fiyatlarıyla satış yapılabilecektir.

Yerli pirinçler için toptan satış yapılmayacaktır

Groski çeşidi çuvallı pirinçler aşağıdaki Başmüdürlüklerimiz stoklarından belirtilen miktarlarda peşin bedel mukabili kişi ve kuruluş ayrımı yapılmaksızın serbest olarak  Ek-1'deki toptan satış fiyatlarından satışa açılmıştır.

Bu kapsamda;

• Mersin Başmüdürlüğümüzden 750 ton,
  • Kayseri Başmüdürlüğümüzden 1.000 ton,
  • Konya Başmüdürlüğümüzden 750 ton,
  • Ankara Başmüdürlüğümüzden ise 250 ton

olmak üzere toplam  2.750 ton groski çeşidi pirinç satılacaktır.

Söz  konusu  groski  çeşidi  pirincin  toptan  satışı  ile  ilgili  tüm  iş  ve  işlemler  için  yukarıdaki   Başmüdürlüklerimiz  yetkili  kılınmıştır.  Satışa  açılan  groski  çeşidi  pirinç  için  talepler  yukarıdaki Başmüdürlüklerimiz tarafından  alınacaktır.  Groski  çeşidi  pirinç  satışlarından tüm  başvuru  sahiplerinin istifade  edebilmesi  için  08.04.2024    tarihine  kadar satış yapılmayacak  bu  tarihe  kadar  aynı  stoklara yüksek miktarda talep gelirse ilgili Başmüdürlükler tarafından talep toplanmak suretiyle tahsis yapılacak, satışlar buna göre gerçekleştirilecektir. Bu tarihten sonra satışı yapılmayan stoklara talep gelmesi halinde bekletilmeden tahsis ve satış yapılabilecektir.

Mersin Başmüdürlüğümüz stoklarından Mart 2024 talimatımızla satışa açılan groski çeşidi pirinçten parası yatırılmış ancak teslimatı devam eden miktarların teslimatlarına yine Ek-1'de yer alan Nisan ayı fiyatımızdan 08 Nisan 2024 tarihi mesai bitimine kadar devam edilebilecektir.

Kırmızı Mercimek ve Pirinç Genel Hükümler Toptan  satışı  yapılan  pirinç  ve  kırmızı  mercimekler  için  8 Nisan 2024  tarihi  mesai  bitimine kadar  talep  toplanacak,  tahsislerin  dağıtımı  yapılarak    9 Nisan 2024  tarihinde  firmalara  tahsislerin bildirimi  yapılacaktır.  Groski  çeşidi  pirinçler ile  kabuklu  kırmızı  mercimekler için son para yatırma tarihi 19 Nisan 2024, son teslimat tarihi ise 25 Nisan 2024 olarak belirlenmiştir. Parasını yatıran talep sahiplerine, para yatırma süre sonu beklenilmeksizin teslimat yapılabilecektir.

Kırmızı Mercimek ile Pirincin 500 Kg'a Kadar Paketli ve/veya Çuvallı Toptan Satışlarında;

• Başvuru  sahiplerinden  alınacak  faaliyet  belgeleri 01 Mart 2024 tarihinden  sonrası için  alınmış belgeler olacaktır.
  • Toptan  paketli  ürün  satışlarımızda  alıcılardan  Kuruluşumuzdan  satın  aldıkları  ürünleri  toptan olarak üçüncü şahıs ve kuruluşlara satmayacaklarına veya devretmeyeceklerine dair taahhütname alınacaktır (Ek-2).
  • Gıda  perakendecilerine  yapılacak  toptan  paketli  ürün  satışlarında  paketli  olarak  teslim  alınan ürünleri  nihai tüketiciye  azami  olarak TMO  perakende  satış  fiyatlarımız  üzerinden  satacaklarına dair (Ek-3) taahhütname de alınacaktır.

Bu talimatımızla yapılacak satışlara ilişkin maniplasyon ve nakliye ilave ücreti alınıp alınmayacağı hususu ekte yer alan satış fiyatları tablosunun altında belirtilmiştir.

Üyelerimize duyrulur.

Ek:

1 -Fiyat Listesi

2 - Taahhütname (1 Sayfa)

3 - Fiyat Taahhütname (1 Sayfa)