İnşaat Malzemeleri Sektörü URGE Projesi Hazırlığı (AKİB) 15.09.2017 tarihinde yayınlandı

İnşaat Malzemeleri Sektörünün yurt dışı pazarlarında etkinliğinin arttırılması ve uluslararası rekabet gücünün geliştirilebilmesi amacıyla, Ekonomi Bakanlığı'nın 2010/8 Sayılı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” Kapsamında, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ve Demir ve Demir Dışı Metaller ile İhracatçıları Birlikleri tarafından yeni bir proje başlatılacağı AKİB tarafından Odamız'a iletilen yazıda duyurulmuştur.

İnşaat Malzemeleri Sektörü URGE Projesi Hazırlığı (AKİB)

Yürütülecek proje kapsamında bir araya gelecek olan firmalar, uluslararası pazarlara girmek ve rekabet güçlerini artırmak için uzman ve danışmanlar eşliğinde ihtiyaçlarını belirleyerek, bu belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, aşama aşama ihtiyaç analizi, danışmanlık-eğitim ve yurt dışı faaliyetlere yönelik harcamalarının destek kapsamında değerlendirilmesi imkânı bulacaklardır.

2010/8 Sayılı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine ilişkin Tebliğ” çerçevesinde düzenlenecek olan bu projeye katılan firmalar, her bir organizasyon maliyetinin %75'i oranında devlet desteğinden prefinansman olarak yararlanabileceklerdir.

Bu itibarla, Ekonomi Bakanlığı'nın onayları akabinde yürürlüğe girecek olan bahse konu projeye katılım sağlamayı talep eden ve aşağıda yer alan ürün gruplarında faaaliyet gösteren firmaların 22.09.2017 Cuma günü mesai bitimine kadar http://bit.ly/2tBahpX linkini tıklayarak proje başvuru formunu doldurması gerekmektedir.

İNŞAAT MALZEMELERI SEKTÖRÜ ÜRÜN GRUPLARI

 Alçı
 Çimento
 Boyalar Ve Vernikler
 Plastik İnşaat Malzemeleri
 Ağaçtan İnşaat Malzemeleri
 Duvar Kağıtları
 İşlenmiş Doğal Taşlar
 Mineral Yünler
 Asfalt, Alçı, Çimento Ve Betondan Eşya
 Tuğlalar, Karolar, Kiremitler
 Seramik Kaplamalar
 Seramik Sağlık Gereçleri
 Düz Cam, Yalıtımlı Cam, Cam Tuğla
 Cam Yünü
 Demir Çelik, Çubuk, Profil Ve Teller, Çivi, Somun, Sıhhi Gereçler, Tuvalet eşyası Aksamı
 Demir Çelik Boru Ve Bağlantı Parçaları
 Demir Çelikten Diğer İnşaat Aksamı
 Demir Çelik Vida, Cıvata, Vb.
 Demir Çelik Radyatörler
 Demir Çelik Sağlık Gereçleri