Ekonomik Tarife Sorunları Grubu (ETSG) Sektör Duyurusu 19.04.2023 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 11.04.2023 tarihli elektronik postaya atfen, Avrupa Birliği ya da Türk firmaları tarafından 01/01/2024 tarihinden itibaren gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması talep edilen eşya ile ilgili ekte sunulan listeye ilişkin itirazların, T.C. Ticaret Bakanlığı'na en geç 05/05/2023 tarihine kadar iletilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Ekonomik Tarife Sorunları Grubu (ETSG) Sektör Duyurusu

Başvuruların işleme konulabilmesi için en geç yukarıda belirtilen tarihe kadar Ticaret Bakanlığı'ndan evrak kayıt numarası almış olması gerekmektedir. İtirazlara ilişkin formlara https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/askiya-alma-ve-tarife-kontenjani/askiya-alma-sistemi adresinden erişilebileceği ifade edilmiştir.