Çiftçi gübre fabrikalarından destek bekliyor 23.11.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 5 No’lu Tarım Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyeleri dövizdeki dalgalanmaların gübre fiyatlarına yansımamasından şikayetçi.

Çiftçi gübre fabrikalarından destek bekliyor

Döviz yükseldiği zaman dolar arttı diye gübre fiyatlarının da artırıldığını kaydeden sektör temsilcileri, döviz düştüğünde bu düşüşü fiyatlarda göremediklerini belirtti. Pandemi sürecinde tarım ve gıdanın öneminin daha da çok anlaşıldığını vurgulayan sektör temsilcileri, tarımın desteklenmesi için girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

Çiftçinin ekonomik açıdan zor günlerden geçtiği bir süreçte yapılabilecek indirimlerin de yapılmamasını anlamakta zorlandıklarını ifade eden Komite Üyeleri, “Çiftçi zaten zorda. Gübre fabrikaları şu anda çiftçinin yanında olmayacaksa ne zaman olacak. Döviz yüksek olduğu dönemde alınan hammadde nedeniyle fiyatların yüksek olduğu söyleniyor. Tüm hammadde aynı günde mi alındı? Bizler de ithal aldığımız ilaçları satıyoruz. Ama eski fiyattan aldığımız birçok ürünümüz var ve hala eski fiyattan satıyoruz. Zarar etmemize rağmen çiftçiyi korumak adına düşük fiyatlı ürün vermeye gayret gösteriyoruz. Aynı özveriyi gübre fabrikalarından da bekliyoruz” dedi.