MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Vietnam, Mersin’le, lojistik, tarım ve turizmde işbirliğini arttırmak istiyor  18.04.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin’le ticari ilişkilerini güçlendirmek isteyen Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti, lojistik, tarım ve turizm sektörlerindeki işbirliğini artırmak istiyor. 


Vietnam, Mersin’le, lojistik, tarım ve turizmde işbirliğini arttırmak istiyor 

Vietnam Büyükelçisi Do Son Hai, 3. Katip Trinh Dinh Cuong ve İstanbul Vietnam Fahri Konsolosu Ali Tezölmez’le birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Aydemir’le bir araya gelen Büyükelçi Hai, Mersin’in birçok açıdan büyük potansiyele sahip olduğuna inandığını dile getirip ticari işbirliğini artırmak istediklerini söyledi. 

Özellikle lojistik, tarım ve turizm sektörlerine odaklandıklarını kaydeden Hai, bu üç sektördeki işbirliğini artırmayı öncelediklerini belirtip ardından adım adım ticari ilişkileri geliştirebileceklerini vurguladı. Mersin’in bu üç sektördeki gücünün ve potansiyelinin farkında olduklarını dile getiren Hai, belirlenen sektörlerde gerek online gerekse yüz yüze toplantılar düzenleyerek sektör temsilcilerini bir araya getirmek istediklerini aktardı. Mersin’in liman ve lojistikte Akdeniz’in önde gelen illeri arasında yer aldığını bildiklerini kaydeden Hai, turizmdeki gücü de yaptıkları ziyarette fark ettiklerini dile getirip Vietnam ve Mersinli tur acentelerinin ortak turlar organize etmesi adına girişimlerde bulunulabileceğini belirtti. 

Aydemir: “Her türlü işbirliğine açığız”
Gerek firmalar arası ikili iş görüşmeleri (B2B), gerekse fuar organizasyonları olsun ticareti karşılıklı geliştirecek her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Aydemir, ardından Mersin’in ekonomik potansiyeli hakkında bilgiler paylaştı. Mersin’in önümüzdeki 10 yılda İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ekonomik açıdan ikinci stratejik kentine dönüşeceğini kaydeden Aydemir, uluslararası havalimanının da devreye girmesiyle birlikte potansiyelin ulaşabileceği noktalara değindi. Üç ana sektörle başlansa da geçen zaman içinde işbirliği sağlanabilecek çok sayıda sektör bulunduğuna işaret eden Aydemir, Vietnamlı yatırımcıları beklediklerini söyledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER