MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Sanat Galerisi kapılarını, yeniden sergilere açtı  16.02.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, uzun bir aranın ardından kapılarını yeniden sergilere açtı. Tezhip Sanatçısı Hülya Füsun Tezer’in, ‘İkinci Hayat’ isimli Tezhip ve Minyatür Sergisi beğenileri toplarken, galerinin yeniden açılması sanatseverleri memnun etti. 


MTSO Sanat Galerisi kapılarını, yeniden sergilere açtı 

Tezhip Sanatçısı Hülya Füsun Tezer’in, ‘İkinci Hayat’ isimli Tezhip ve Minyatür Sergisi, MTSO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Tezhip ve minyatür çalışmasıyla hat sanatının buluştuğu, 50 eserin yer aldığı sergi, sanatseverlerden tam not aldı. 6 Mart gününe kadar açık kalacak sergi açılışına, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve Meclis Üyesi Adnan Gündoğdu ile sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, sanatsız bir toplumun başarıya ulaşamayacağı ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek, “Sanata dair ne varsa yeter ki üretilsin, biz her zaman sanatın ve sanatçının destekçisi olacağız” dedi. 
MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz da, zorunlu bir aranın ardından yeniden galeriyi açmanın mutluluk verici olduğunu dile getirerek, “Sanatçılarımızın eserlerini sergilemek ve onlara destek olmak onur verici. Hayatın her alanında sanat zaten var ve bizler sadece bunu fark ettirmek istiyoruz” dedi. 

Tezer; “Sanatın iyileştirici gücüne inanıyorum”
Açılışta konuşan Sanatçı Hülya Füsun Tezer de, meme kanseri gibi zor bir hastalığı, sanatın iyileştirici gücünden yararlanarak atlattığını, bu nedenle sergisinin ismini ‘ikinci hayat’ koyduğunu anlattı. Sergide yer alan eserlerin yüzde 90’ını bu süreçte ortaya koyduğunu belirten Sanatçı Tezer, hastalığın vermiş olduğu el ve ayak hissizliklerine rağmen iyi olduğu her gün bir eser çıkarttığını söyledi. Asla pes etmediğini anlatan Tezer, “Sakın hayata küsmeyin, küserseniz hastalıklar sizi yener. Niye ben, demedim hiç ve sanatın iyileştirici gücüne çok inandım” diye konuştu. 
Üniversiteye gideceği yıllarda ülke genelindeki siyasi karışıklıklar nedeniyle güzel sanatlar fakültesine gidemediğinden bahseden Tezer, işletme okumasına rağmen sanata olan ilgisini hiç kaybetmediğini ve çeşitli kurslarla kendini geliştirdiğini aktardı. Son olarak Kültür Bakanlığı’ndan tezhip sertifikasını aldığını aktaran sanatçı, ilk sergisi yine Mersin’de açtığını ve farklı illerde de sergisi bulunduğunu bildirdi. 
Galerinin açılış sergisinin, kendi sergisiyle yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Sanatçı Hülya Tezer, önümüzdeki süreçte eser üretmeye devam edeceğini, bunun yanı sıra tecrübelerini ve öğrendiklerini paylaşmak için eğitim vermek istediğini söyledi. 

6 Mart’a kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER