Minik şefler Avrupa mutfağını öğrendi 09.05.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü'nü ilköğretim öğrencileriyle kutladı. Düzenlenen etkinlik kapsamında anneleri için pizza ve kurabiye pişiren minik şefler, bir yandan Avrupa mutfağını tanırken diğer yandan da doyasıya eğlendi.

Minik şefler Avrupa mutfağını öğrendi

Bu yıl Anneler Günü'yle birleştirilen 9 Mayıs Avrupa Günü, Türkiye’de 20 ilde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda MTSO AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nde düzenlediği etkinlikle ilköğretim öğrencilerini İtalyan Şef Daniel Evangelista ile buluşturdu. Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Şef Daniel eşliğinde anneleri için pizza ve kurabiyeler pişirdi. İlköğretim öğrencilerinin workshop’a ilgisi yoğundu. İlk olarak Şef Evangelista’dan İtalyan yemek kültürü üzerine bilgi alan öğrenciler daha sonra mutfağa geçerek öğrendikleri tariflerin uygulamasını yaptı.