MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, sinema ve televizyon sektörü için çekim merkezi olma hedefinde 01.08.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin’de sinema ve televizyon sektörünün gelişmesine sıcak bakan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Bizim için çok farklı ve heyecan verici bir sektör. Hem turizmin önemli bir kolu hem kentimizin tanıtımı adına büyük bir çalışma. Oda olarak bu konudaki birlikteliklere hazırız” dedi. 


Mersin, sinema ve televizyon sektörü için çekim merkezi olma hedefinde

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi, Mersin Sinema Ofisi Danışmanı Doç. Hakan Erkılıç ile Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ın da eşlik ettiği görüşmede Erkılıç ile Coşkuner MBB’ye bağlı kurulan Mersin Sinema Ofisi’nin çalışmaları hakkında bilgi paylaştı. 
Türkiye’de yılda ortalama 150 film çekildiğini ve çok büyük bir endüstri olduğunu açıklayan Erkılıç, yapımcı ve yönetmenlerin artık yeni platolar aradığını söyledi. Mersin’in gerek doğası, gerek lojistik gücü gerek iklim yapısıyla sinema ve dizi sektörü için bakir bir doğal plato özelliği taşıdığını vurgulayan Erkılıç, bu pastadan kent olarak daha çok pay alınması gerektiğini ifade etti. MBB bünyesinde kurdukları Mersin Sinema Ofisi ile yapımcı ve yönetmenlerle kent arasında katalizör olup daha çok yapımı Mersin’e çekmek istediklerine değinen Erkılıç, “Ancak bu hedefin bir tek belediye imkanlarıyla gerçekleşmesi mümkün değil. Kent olarak birlikte hareket edilmeli” dedi. Mersin’i sinema filmleri, televizyon projeleri, reklam filmleri için bir çekim merkezi haline getirmek istediklerini kaydeden Erkılıç, Netfilix gibi platformlar aracılığıyla Mersin’i yurtdışı mekan ağlarında da tanıtacaklarını bildirdi. Uzun vadede ortak yapımlar sayesinde yabancı yatırımcıların da Mersin’e çekilebileceğini belirten Erkılıç, “Film sektörü yan sanayisi de oldukça güçlü. Örneğin bir dekor oluşturmak için marangozdan kaynakçıya, mobilyacıdan sıvacıya çok farklı iş kollarına ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı. Ofis olarak yapımcıların işlerini kolaylaştıracak çalışmalar yapacaklarını kaydeden Erkılıç, “Kalacakları yerleri biz ayarlayacağız. Mekan desteği sağlayıp gerekli yasal izinleri takip edeceğiz. Çözüm ortakları olarak burada rahat çalışmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Çakır: “Mersin için yeni bir sektör”
Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir başlangıç yaptığını dile getiren Hakan Sefa Çakır, ancak sürdürülebilir olması için kurumsal bir yapı oluşturulması gerektiğini vurguladı. Oda olarak bu konuda işbirliğine açık olduklarını belirten Çakır, “Büyük düşünüp küçük bir adımla başlayıp yolumuza adım adım kararlılıkla devam edelim. Bizim için farklı ve heyecan verici bir alan. Kentimizin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı için önemli bir fırsat” değerlendirmesini yaptı. İş dünyasının desteklerinin önemine de değinen Çakır, bu sektörün gelişimi için sponsorluk kültürünün oluşması gerekliliğini vurguladı. “Küçük büyük demeden herkes kendi gücü ölçüsünde güzel projeleri desteklemeli” diyen Çakır, atılan her adımın kent adına olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Ofisi, en kısa sürede çalışmaya nereden başlanması gerektiğini belirlemeye davet eden Çakır, MTSO’nun Mersinli ünlülerle başlattığı çalışmanın da bu proje ile entegre edilebileceğini, Mersin dışında yaşayan Mersinlilerden de destek alınabileceğini ifade etti.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER