MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Estonya ile ilişkiler geliştirilmeli 14.10.2016 tarihinde yayınlandı

Estonya Büyükelçisi Marin Mottus Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin nasıl geliştirebileceğini görüştü. Görüşmede, karşılıklı iletişimin artırılması, Ticaret Odaları arası kurulacak temaslarla ikili iş görüşmelerinin sağlanması gündeme getirildi.


Estonya ile ilişkiler geliştirilmeli

Estonya’nın Mersin Fahri Konsolosu Nebil Taşçı eşliğinde Estonya Büyükelçisi Marin Mottus ile Konsolos Leemet Paulson, MTSO’yu ziyaret etti. Heyeti MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tönrıöver ile Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya kabul etti. Toplantıda MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tanrıöver, iki ülke arası ticaret hacminin 400 milyon dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, bu rakamların mutlaka daha yukarılara çekilmesi gerektiğini anlattı. Bunun için B2B görüşmelerin önemine değinen Tanrıöver, “İş adamları için en önemli konuların başında firmaların karşılıklı işbirliği görüşmeleri geliyor. Öncelikli olan tanışmadır. Sonrasında ticaret gelişir” değerlendirmesini yaptı
Estonya Büyükelçisi Marin Mottus da Mersin’i bir liman kenti olması nedeniyle ziyaret etmek istediklerine değindi. Mersin’de bir fahri konsolosları bulunmasının ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Mottus, “Ben de kişisel temasların önemine inanıyorum. Önümüzdeki süreçte bu yöndeki çalışmalara ağırlık vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Konsolos Leemet Paulson, Mersin’in özellikle Estonya’daki lojistik firmalarının dikkatini çektiğini anlatırken Fahri Konsolos Nebil Taşçı ise, “Estonya, Letonya ve Mersin arasında işbirliği kurulabilir. Odalar doğrudan temas kurabilir böylece iş hacmi artırılabilir” teklifinde bulundu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER