MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TTGV "Yarını İnşa Et Projesi" Destek Talebi 23.05.2018 tarihinde yayınlandı

TTGV, Yarını İnşa Et Projesi kapsamında öğrencilerin kullanımına sunulacak 60 adet teknoloji kiti alımı için destek talebinde bulunmuştur. Projeye bağışları ile destek vermek isteyen üyelerimizin aşağıdaki destek talep yazısını incelemeleri ve yetkililerle temasa geçmeleri beklenmektedir.


TTGV "Yarını İnşa Et Projesi" Destek Talebi

TTGV Destek Talep Yazısı

 

PROJE HAKKINDA

YARINI İNŞA ET PROJESİ NEDİR ?

TTGV, teknoloji ve inovasyon alanında kendi imkanlarının ötesinde yeni etki yaratmak isteyen bağışçı ve sponsorlara kaynak yöneten uzman bir kuruluş tecrübesi ve geliştirdiği yenilikçi modeller ile zengin, güvenilir ve şeffaf bir aracılık platformu sağlar.

TTGV ileride yeni becerilere sahip olması gerekecek, geleceğin işgücü ve ülkemizin yarınları olan öğrencilerimiz ve onları eğiten öğretmenlerimiz için dijital dönüşüm eğitim programını

“Yarını İnşa Et” adıyla başlatmıştır.

Projeye 2018 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı onayı alınmıştır.

PROJE HAKKINDA

“Yarını İnşa Et” programı ülkemizdeki 9-10-11. Sınıf öğrencilerine yönelik bir dijital dönüşüm eğitim programdır.

Programa gönüllü olarak katılan ve daha önce Arduino veya benzeri bir platformda çalışmış olan öğretmenler TTGV tarafından kendilerine ücretsiz sağlanan kitlerle 2 günlük uygulamalı elektronik ve programlama eğitimi alırlar.

Eğitim almış olan her öğretmen en fazla 4-5 öğrenciden oluşan gönüllü takımlarını oluşturur.

Gönüllü öğrenci takımları öğretmenlerinin rehberliğinde kendilerine TTGV tarafından sağlanan ücretsiz kitlerle sağlık, Çevre ve Enerji, Akıllı Şehirler, konu başlıklarında çevrelerinden belirledikleri sorunlara çözümler geliştiren projelerin demolarını oluşturmaya başlarlar.

Okullar tarafından görevlendirilecek proje koordinatör öğretmenler iki haftada bir TTGV’ye proje projedeki ilerleme hakkında bilgi verirler.

Demolarını tamamlayan öğrenci takımlarını projelerini TTGV tarafından hazırlanan formalara hikayeleştirerek ve görsellerle anlatarak aktarırlar ve bu formları program web sayfasına eklenir.

Programın her döneminde en başarılı projeler bağımsız bir Jüri tarafından seçilerek kamuoyuna açık bir etkinlikte ödüllendirilir.

Dönem başvuru ve değerlendirme takvimi projenin web sayfasında yayınlanır.

 

PROJENİN GEREKÇESİ

  • Bugün dünyadaki 16-25 yaş arasındaki gençlerin dörtte birini temsil eden yaklaşık 300 milyon genç, ne bir işe sahip ne de bir eğitim programına kayıtlı.
  • Günümüzde ilkokula başlayan öğrencilerin %65’i dijital dönüşümün etkisiyle bugün mevcut olmayan mesleklerde çalışacaklar.
  • Dijital dönüşüm, önümüzdeki 10 yıl boyunca istihdam piyasası ve işgücünde aranan nitelikler üzerinde önemli değişikliklere neden olacak. Dijital dönüşümün gerektireceği yeni becerilere sahip olmayan ve sayıları çok daha yukarılara tırmanabilecek bu gençliğin tüm dünya ile birlikte ülkemiz için de sosyal ve ekonomik açıdan olumsuz sonuçları beraberinde getirme riski bulunuyor.
  • Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ‘İstihdamın Geleceği’ (Future of Jobs) araştırmasına göre 2020 yılında geçerli olacak meslekler farklı beceriler gerektirecek. %36’sı kompleks problem çözme becerileri, %17’si isabetli karar verme ve sistem analizi gibi sistemsel yetenekler, %12’si ise kodlama, veri analizi ve güvenliği ve akıllı üretimin ihtiyacı olacak dikey uzmanlıklar olacak. Bu alanlarda meydana gelen gelişmeler yeni iş alanları ve mesleklerin ortaya çıkmasını sağlayacak.
  • 2023 yılında Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek, sanayinin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir kılmak, üretimde verimlilik ve artışı sağlamak için akıllı üretim sistemlerini hayata geçirmek ve değer zincirinin tüm halkalarında teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmamız gerekiyor. Bunun için de öncelikle işgücümüzün niteliğini iyileştirmek zorundayız.

 

 

 

 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER