TİM-TEB Girişim Evi / Tekno Kadın Girişimciler Gobale Açılıyor 13.09.2021 tarihinde yayınlandı

TİM-TEB Girişim Evi / Tekno Kadın Girişimciler Gobale Açılıyor

Türk Ekonomi Bankası'ndan alınan bir elektronik postada, Türk Ekonomi Bankası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ortaklığında 2015 yılında hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Ev’inin kapsamlı programlar ile yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeline sahip girişimcileri geliştirme ve güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdürmeye devam ettikleri ifade edilmektedir.

TİM-TEB Girişim Evi ve Amerika Büyükelçiliği işbirliği gerçekleştirilecek olan AWE (Academy for Women) programının ülkemizde kadınların liderliğinde faaliyet gösteren girişimlerin güçlenmesine ve global çapta başarılı girişimlere dönüşmesine katkı verme amacıyla Ekim ayında başlayacağı belirtilmektedir.

2019 yılında Amerika Büyükelçilikleri öncülüğü ile 53 ülkede uygulanan AWE programları ile bugüne kadar 7.000’den fazla kadın girişimcinin desteklendiği belirtilmektedir.

Ülkemizde TİM-TEB Girişim Evi ve Amerika Büyükelçiliği işbirliğinde ilk kez düzenlenecek olan AWE kapsamında Tekno Kadın Girişimciler Akademisi programı global hedefleri olan kadın girişimcilerin büyüme mücadelesine destek olmayı amaçladığı ifade edilmektedir. Ülkemizin girişimcilik ekosisteminin ulaştığı seviyeye uygun olarak tasarlanan AWE Tekno Kadın Girişimciler Akademisi hem başlangıç evresinde yer alan hem de ticarileşmenin ileri seviyelerine ulaşmış kadın liderliğindeki girişimleri hedefleyen iki ayrı programdan oluştuğu bildirilmektedir. Akademi kapsamında erken evrede yer alan girişimlere yönelik Start Up programının, küresele yönelik büyüme hedefleri olan ileri seviye girişimler için ise Scale Up programının uygulanacağı bildirilmektedir.

Ekim ayında başlayacak AWE Tekno Kadın Girişimciler Akademisi’ne katılacak girişimciler eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin yanında programı destekleyen kurumların sağlayacakları:

• Amcham (Amerikan Şirketler Derneği) üyesi firmalarla bir araya gelme,
  • Birçok Kurumsal şirketin üst düzey yöneticisinin katılacağı Speed Mentoring etkinliklerinde yer alma kısmını birçok kurumsal şirket ve üst düzey kadın ihracatçıların katılacağı,
  • MentorTalks’larda birbirinden değerli iş insanı ile tanışma ve de tecrübe edinme fırsatı,
  • Program iş ortaklarının girişimcilere sunacağı avantajlı hizmetlerden faydalanma,
  • Amerika pazarına açılma konusunda özel eğitim ve webinar etkinliklerine katılma,
  • Uluslararası bilinirliğe katkı sağlayacak tanıtım desteklerinden yararlanma,
  • Amerika Büyükelçiliği ile düzenlenecek olan Gala’da yer alma,

Başvuru : https://www.teblegirisim.com/kulucka-merkezi/Level-Up/8  ya da http://www.timlegirisim.com/tr/programlar.html

Detaylı bilgiye ; [email protected].trdan ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.