Ticari Taşımacılık Faaliyetlerinde- Geçici/Süreli Düzenleme Hakkında 03.01.2024 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen yazıda Ticari Taşımacılık Faaliyetlerinde- Geçici/Süreli Düzenleme Hakkında bilgi verilmektedir. Yazıya ilişkin içeriğe aşağıda yer verilmektedir.

Ticari Taşımacılık Faaliyetlerinde- Geçici/Süreli Düzenleme Hakkında

İlgili yazıda, Ülkemizin karayoluyla yapılan ticari taşımacılık faaliyetlerinde oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesini teminen; 31.12.2023 tarihine kadar uygulanmak üzere yürürlüğe konulan Geçici/Süreli Düzenleme süresinin 31.12.2024 tarihine kadar uzatıldığı ifade edilmektedir. Söz konusu düzenleme kapsamında; SRC türü (SRC-5 hariç) Mesleki Yeterlilik Belgesi süresi biten/bitecek olan, ilk kez başvuru yapacak olan ve UAB'ye daha önce başvuru yapmış olan sürücüler için detaylı bilgiler ekte takdim edilmekte olup, üyelerinize duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Koronavirüs Tedbirleri (Geçici Süreli Düzenleme Hakkında)