Somaliland-İhracata Konu Belli Ürün Grupları İçin Sertifikalandırma Programı Hakkında 22.02.2023 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına atfen, Odamız ilettiği yazıda Somaliland’e yapılan belirli ürün gruplarının ihracatında sevkiyat öncesi uygunluk programı başlatıldığı belirtilmektedir. Söz konusu yazının ekinde, programın uygunluk değerlendirilmesi ve sertifikalandırma sürecinin sevkiyat öncesi menşe veya tedarikçi ülkesinde yapılacağı ifade edilmektedir. Ayrıca, sertifikasının uygunluk denetimine tabi tüm ürün grupları için her bir sevkiyatın ithalatı anında Somaliland gümrüklerinde aranacağı ve denetim, kontrol ve sertifikalandırma sürecinin yürütülmesi ile ilgili tüm dünyada Cotecna Inspection firmasının yetkilendirildiği bildirilmektedir.

KLAVUZ

BİLGİ FORMU