Dost Ülke Vatandaşları ve Tüzel Kişiliklerinin Rusya'da Banka Hesabı Açmalarının Kolaylaştırılması 17.11.2023 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen yazıda, Dost Ülke Vatandaşları ve Tüzel Kişiliklerinin Rusya'da Banka Hesabı Açmalarının Kolaylaştırılması Hakkında bilgi verilmektedir. Yazıya ilişkin içeriğe aşağıda yer verilmektedir.

İlgili yazıda,Moskova Ticaret Müşavirliği'nden yazısına atfen, Rusya Federasyonu (RF) Hükümetine ait internet sayfasında, dost ülke vatandaşlan ve tüzel kişilerinin RF'de iş kurmalannı kolaylaştıracak bir takım kararlar alındığı, ülkemizin de aralarında bulunduğu anılan ülke vatandaşlan ve tüzel kişilerinin RF bankalarında hesap açmalarının kolaylaştınlmasının amaçlandığı, bunun için söz konusu kişilerin kendi ülkelerinde bulunan fınansal kuruluşlara gerekli belgeleri sunmak suretiyle RF bankalarında hesap açmalarının mümkün olacağı belirtilmektedir. yazıda devamla, bahse konu habere http://government.ru/news/49928/ adresinden ulaşılabilınesi mümkün olduğu ifade edilmektedir.