Avrupa Birliği İşletmelerin Ve KOBİ lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı Hk. 13.03.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen Odamıza iletilen yazıda, Avrupa Parlamentosu, Çin pazarının büyüklüğünü, ekonomik potansiyelini ve KOBİ’lerin bu pazara ulaşırken yaşadığı zorlukları göz önüne alarak Çin’de bulunan Avrupa KOBİ’lerini destekleyecek AB Yardım Merkezi’ni kurma kararı aldığı bildirilmiştir.

Bu çerçevede, Avrupa Birliğinin, “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)” kapsamında, “Çin’de AB KOBİ Yardım Merkezi (EU SME Centre in China)” başlıklı bir proje teklif çağırısı yayınlanmıştır.

Ulusal koordinasyonu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yürütülen proje çağrısı ile ilgilenen Üyelerimiz, ilgi yazı Ek'inde yer alan bilgi notundan proje hakkında önemli bilgilere, https://bit.ly/3aSQ5Fx internet adresinden proje başvuru dokümanları ve rehberine ulaşabilmektedir.