42. KKTC Uluslararası Fuarı 31.03.2018 tarihinde yayınlandı

42. KKTC Uluslararası Fuarı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nden alınan yazıda,1-10 Haziran 2018 tarihleri arasında Lefkoşa / KKTC’de düzenlenecek olan  “42. KKTC Uluslararası Fuarı” na Türkiye’nin Milli katılım organizasyonu AKİB Genel Sekreterliğince gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Genel nitelikli ticari bir fuar olan KKTC Uluslararası Fuarı’na Türkiye’nin Milli katılım organizasyonun, prestij amacıyla yapıldığından başvuru yapan firmalar arasından yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek katılımcı firmalara ücretsiz olarak stand tahsis edileceği ve firmalara personel giderleri hariç belli oranda mallarının nakliyesi (gidiş-dönüş), gümrüklemesi ve sigortası dahil hiçbir masraf yansıtılmayacağı belirtilmiştir.

Fuarda satışın yasak olduğu belirtilmekte olup, firmaların Türkiye’den getireceği sergi ürünlerinin KKTC’de bırakılması söz konusu olmadığı belirtilmiştir. Fuar ziyaretçi profilinin genellikle Kıbrıs halkından oluştuğu belirtilmiştir.AKİB stand alanını değiştirmeye, nakliye için kısıtlama getirmeye ve/veya gönderilecek sergi ürünlerinin nakliyesini kabul etmemeye yetkilidir.  Fuar alanında sergi ürünlerinin güvenliğinden katılımcı firmalar sorumlu olduğu belirtilmiştir.

Söz konusu fuara katılmak isteyen firmaların  https://goo.gl/forms/vjnnOE6B+OsbHyTKy2 online formun en geç 9 Nisan 2018 günü mesai bitimine kadar doldurulması gerekmektedir.

Başvurusu kabul edilen firmalardan talep edilecek belgeler: kapasite raporu, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, 2018 yılına ait İhracatçı Birliği yıllık aidat makbuzu, fuarda sergileyeceği ürüne ilişkin marka tescil belgesi, en son tarihli vergi levhası.

Mevcut alanların çok kısıtlı olması nedeniyle, başvuruların sıraya göre değerlendirileceği ve fuarda yer alıp alamayacağı konusunda başvuru yapan firmalara bilgi verileceği belirtilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.