MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Toplumlara anneler yön verir 12.05.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, kız çocuklarının eğitimine önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Eğer daha güçlü, geleceği daha parlak bir Türkiye istiyorsak geleceğin anneleri olacak kız çocuklarımızı en iyi şartlarda eğitmeli, en güzel koşullarda yetiştirmek adına seferber olmalıyız” dedi


Toplumlara anneler yön verir

Aşut mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumun temeli aile, ailenin temeli annedir. Bu nedenle bir topluma anneler yön verir. İyi eğitimli, vizyonu geniş anneler; iyi eğitimli, dürüst ve çalışkan nesillerin yetişmesine katkı koyarak başarılı toplumların temelini atar. Toplum, annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Eğer daha güçlü, geleceği daha parlak bir Türkiye istiyorsak geleceğin anneleri olacak kız çocuklarımızı en iyi şartlarda eğitmeli, en güzel koşullarda yetiştirmek adına seferber olmalıyız.
Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerin yetişmesi mutlu, hayata, geleceğe umutlu bakan annelerle mümkün. Bu nedenle kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırıldığı, eğitim olanaklarının güçlendirildiği bir yapı olmazsa olmazımızdır. Dünyadaki bütün kötülükleri yenebilecek, savaşları durdurabilecek tek güç sevgidir. Sevgi de anne ile başlar. Bu vesile ile şehit annelerine de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, iyilik, şefkat ve merhametin sembolü baş tacımız annelerimizin ellerinden öpüyor, bu anlamlı günlerini saygı ve sevgiyle kutluyor, vefat eden annelere Allah’tan rahmet diliyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER