MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tarihe panoramik yaklaşım  22.01.2016 tarihinde yayınlandı

Mersinli fotoğraf sanatçıları bir araya gelerek Mersin’in tarihi yerlerini panoramik olarak görüntüledi. Mersin’in tarihi zenginliklerine dikkat çekmeyi hedefleyen sanatçılar ilk sergilerini, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. 


Tarihe panoramik yaklaşım 

Fotoğraf sanatçıları A. Hikmet Avcı, Sema Demirkol, Selma Demirkol ve Teslime Tez Avcı’nın bir araya gelerek bir yıldan fazla sürede hazırladıkları ‘Panorama Mersin’ Fotoğraf Sergisi, 28 eserden oluşuyor. Mersin’in tarihi yerlerini fotoğraflayan sanatçılar, en az 5 en çok 23 karenin birleşmesinden oluşan fotoğrafları 1500 kilometre yol kat ederek çekti. Panoramik fotoğraf tekniğini kullanan sanatçılar, bazı fotoğrafları 360 derecelik açılarla çekti. MTSO Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen sergiye MTSO adına Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, Meclis Üyesi Sadık Çağatay Güneş, Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. 

Grup olarak ilk sergileri olduğunu kaydeden sançtılar, amaçlarının tarihi yerlere gereken ilgiyi arttırmak olduğunu söyledi. Fotoğrafın, geçmişten geleceğe kalan bir belge olduğunu belirten sanatçılar, Mersin’in tarihi yerlerini farklı bir bakış açısıyla belgelemek istediklerini anlattı. Sanatçılar sözlerini Mersin Olba Fotoğraf Derneği üyesi olduklarını da belirterek tamamladı. 

29 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilir.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER