MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Nevruz demek yeni umutlar demektir 21.03.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Nevruz; birçok kültüre ait olması nedeniyle ayrıştıran değil, birleştiren bir değerdir. Gelin insanlığın büyük bir kısmının ortak duygularına sözcü olan bu güzel değeri hep birlikte barış ve kardeşlik içinde kutlayalım. Nevruzu bir ayrışma değil, birleşme aracı yapalım” çağrısında bulundu.


Nevruz demek yeni umutlar demektir

Başkan Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Baharın gelişinin kutlandığı Nevruz; bereketin, yeni umutların, yeniden yeşeren ümitlerin yarattığı coşkunun adıdır. Her ülke veya her milletin kendine ait ayırt edici bayramları ve kutlamaları olmasına rağmen, Nevruz tam aksine birçok milletin ve kültürün ortaklaşa paylaştığı ve kutladığı ayrıştıran değil, birleştirici bir değerdir. Tüm insanlığın bu ortak değerlere sahip çıkması, bu özel değerleri daha çok barış, daha çok kardeşlik ve daha çok dayanışma adına kullanabilmeleri insanlık adına büyük bir kazanım olacaktır.
Nevruz ayrıştıran değil, birleştiren bir değerdir; Çünkü birçok kültüre aittir.
Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından bize çok çok uzak olan diyarlara kadar hemen hemen her kültürde kutlanan bu bahar bayramının adı kültürden kültüre değişse de, içinde barındırdığı ‘umut ve bereket’ her kültürde aynıdır. Gelin insanlığın büyük bir kısmının ortak duygularına sözcü olan bu güzel değeri hep birlikte barış ve kardeşlik içinde kutlayalım. Nevruzu bir ayrışma değil, birleşme aracı yapalım. Toplumumuzun birleştirici tutkalı olarak gördüğümüz bu değerlerleri, var olan sanal sorunların çözümünde önemli değerler olarak görüyor, milletimizin ve bu coşkuyu paylaşan ve yaşayan tüm toplumların Nevruz’unu kutluyoruz. Bu Nevruz ülkemizin ve milletimizin yeni umutlarının başlangıcı olsun; bu Nevruz bölgemize gelecek barışın habercisi olsun; Bu Nevruz daha güzel, refah ve barış dolu bir Türkiye’nin tüm vatandaşlarının ortak değeri olarak sonsuza kadar coşku ile kutlansın. Ve bahar havası üzerimizden hiç eksilmesin…”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER