MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Merkezli 9 firma İSO ilk 500 listesinde 26.09.2023 tarihinde yayınlandı

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde 9’u Mersin merkezli, ve 12'si ise merkezi farklı illerde bulunup Mersin’de üretim yapan toplam 21 firma yer aldı.  "Firmalarımızla gurur duyuyoruz" diyen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin firmalarının bu listelerde artarak yer alması ve ekonomik sorunlara rağmen geçmiş yıllara göre sıralamalarını yükseltmelerini önemsediklerini söyledi.


Mersin Merkezli 9 firma İSO ilk 500 listesinde

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) 2022 araştırması sonuçları açıklandı. Buna göre, büyüklük sıralamasında temel alınan net üretimden satışlar kriteri bazında ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde 9'u Mersin merkezli olmak üzere Mersin’de faaliyet gösteren toplam 21 firma yer aldı. 

Çakır: “Hedef kümelenme ve verimi artırmak”
Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, İSO 500 listelerini kentin sanayi üretimindeki gidişatını gözlemlemek adına önemli bir veri olarak gördüğünü söyledi. “Mersin firmalarımızın bu listelerde artarak yer alması ve ekonomik sorunlara rağmen geçmiş yıllara göre sıralamalarını yukarılara taşımasını çok önemsiyoruz” diyen Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Firmalarımızla gurur duyuyoruz. Mersin, her biri birer KOBİ olarak iş hayatına başlayıp kentin lokomotif işletmeleri haline gelen küresel markalar oluşturma başarısını gösteren bir kent haline gelmiştir. Özellikle merkezleri farklı illerde bulunup Mersin’de üretim yapan, Mersin’e yatırım yapan birçok firmamız da artık Mersin firması olmuştur. Mersin dışından gelen sanayi yatırımcıları Mersin’in üretim, lojistik, dış ticaret ve nitelikli çalışan alt yapısından faydalanarak yatırımlarını büyütmüşlerdir. Bu anlamda birçok ulusal ve uluslararası yatırımcının gözü Mersin’e çevrilmiştir.”
Bundan sonraki hedefe de değinen Çakır, hedefin tüm sektörlerde kümelenme mantığıyla çalışmak ve sektörlerin verimliliğini artırmak olacağını sözlerine ekledi. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER