MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Sanat Galerisi, 2017-2018 sanat sezonunu açtı 09.11.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi 2017-2018 sanat sezonunu, Ressam Emin Güler’in ‘Kısmetin Peşinde’ isimli resim sergisiyle açtı. Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezonun ilk sergisine, Mersinli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 


MTSO Sanat Galerisi, 2017-2018 sanat sezonunu açtı

Ressam Emin Güler’in, ‘Kısmetin Peşinde’ isimli Resim Sergisi MTSO Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide sanatçının 24 adet yağlı boya resmi sanatseverlerle buluştu. 

Açılışta konuşan Ressam Emin Güler, ilkokul öğretmeni olduğunu ancak 6 yılın ardından resim tutkusunun ağır basmasıyla mesleğini bıraktığını söyledi. Ardından ikinci üniversite olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdiğini anlatan Güler, bu kez resim öğretmeni olarak tekrar atandığını ve 25 yıl yaptığı öğretmenliğin ardından daha fazla sanat eseri üretebilmek adına emekliliğini istediğini söyledi. Emekli olmasıyla birlikte Denizli’de bir sanat galerisi açtığını kaydeden Güler, bu galeriyi 12 yıl işlettiğini ifade etti. Bu yılın Mart ayında Mersin’e yerleştiğini ve bundan sonra çalışmalarına Mersin’de devam edeceğini bildiren Güler, aldığı bu kararın gerekçesini ise, “Malatya doğumluyum ama çocukluğum Mersin’de geçti. Bu kentteki ilk sergimi 1994’te yine burada, MTSO Sanat Galerisi’nde açmıştım” dedi. 
Resim yapmaya çocukluğunda, ağabeysinin sayesinde başladığına da değinen Güler şöyle konuştu:
“Çocukken ağabeyim güzel sanatlar öğrencisiydi. Biz 8 kardeşiz. Hiç biri ona modellik yapmazdı, bir tek ben yapardım. Modellik yaparken sürekli onu izlerdim. Sürekli etrafında dolaşırdım. Resme ilgim o yıllarda başladı diyebilirim. Ardından bu alanda kendimi geliştirdim. Yurt içinde ve yurt dışında toplam 40 civarında kişisel sergi açtım. Türkiye Unicef Resim Yarışması’nda birincilik, Talens Resim Yarışması’nda ise mansiyon ödülü kazandım.”

Güler: “Sanat, kişinin içsel dünyasının dışa yansımadır”
“Sanat, kişinin içsel dünyasının dışa yansımadır” diyen Güler, yaptığı resimlerde bir mesaj vermeye çalıştığını söyledi. Bütün eserlerinde Anadolu insanı ve hayvan figürlerini kullandığına işaret eden Güler, “Her canlı yaşayabilmesi için kısmetinin peşine düşer. Bir kuş bile kısmetinin peşindedir. Eğer resimlerimle dikkatli bir diyaloga girerseniz, bu mesajı alabilirsiniz. Bu yüzden de sergimin adı, Kısmetin Peşinde” dedi. Güler, bu sergisiyle ‘ancak birlikte olunursa sorunlar aşılır’ mesajı vermek istediğini de belirtti.

“MTSO Sanat Galerisi, kaliteyi yakalamış bir galeri”
MTSO Sanat Galerisi hakkında da değerlendirme yapan Güler, şunları söyledi:
“Burası geçmişi olan bir yer. Kaliteyi yakalamış, belirli izleyici kitlesine ulaşmış önemli bir galeri. Kurum olarak sanata destekleri var. Bu nedenle sergilerimi bu galeride açmayı tercih ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.  

Şahbaz: “Bu yıl güzel bir sanat sezonu olacak”
MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu ve Heykeltıraş Seda Şahbaz da yeni sanat sezonunu değerlendirerek, “Bu yıl, yoğun ve güzel bir sanat sezonu olacak” dedi. 
Bu sezon galeride, 13 sergi açacaklarını bildiren Şahbaz, Olba Fotoğraf Derneği ile ortak düzenlenen Korykos 2017 Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserlerin yer aldığı bir de fotoğraf sergisi açacaklarını söyledi. Ayrıca bu yıl yeni bir proje olarak, sanata yeteneği olan Oda çalışanlarının eserlerinin sergilendiği bir de karma sergi açmayı planladıklarını belirten Şahbaz; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da MTSO, sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam ediyor. Mersinli sanatseverleri de bu desteğe ortak olmaya davet ediyoruz” dedi. 

29 Kasım’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER