MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Ocak ayı Meclis Toplantısı yapıldı 30.01.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi, Aralık ayında selden zarar gören üye firmaların yıllık aidatları ve munzam aidatlarının ödenmesi konusunda sağlanacak kolaylıkları içeren teklifi oy birliği ile kabul etti.


MTSO Ocak ayı Meclis Toplantısı yapıldı

MTSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Mahmut Arslan başkanlığında gerçekleştirildi. 29-30 Aralık 2016 tarihinde yağan şiddetli yağmur nedeniyle yaşanan sel felaketinden dolayı bazı üyelerde ciddi zararlar oluşmasının ardından MTSO Yönetim Kurulu, sel felaketi nedeniyle zarar gören üyelerinin bir kısım aidat borcunun affedilmesi ve kalan borçların gecikme zammı alınmaksızın yapılandırılmasıyla ilgili teklif hazırladı. Ocak ayı MTSO Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edilen teklifin detayları şöyle:

“Bu felaketten dolayı zarar gören Oda Üyeleri; Afad Mersin İl Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Sigorta Şirketi Eksperleri, Vergi Dairesi Başkanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının herhangi birinden alacakları ve mağduriyetlerini gösterir belge ile Odaya yazıyla başvurmaları halinde;

  • 2016 ve 2017 yılına ait tahsil edilmemiş Yıllık Aidatların affedilmesi,
  • 2015 ve geçmiş dönem Yıllık Aidatlar, 2016 ve geçmiş dönem munzam Aidatlar ile 2017 yılı için tahakkuk edecek Munzam Aidatları gecikme zammı alınmaksızın 2017 yılı Haziran ayından başlayarak son taksiti 31.12.2017 tarihine kadar olmak üzere 6 eşit taksitte ödeyebilmeleri yönünde karar alındı.

Eski Başkanlardan Hadi Doğan da anıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı, Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Üyesi olarak uzun yıllar hizmet eden Hadi Doğan, vefatının ardından Oda Meclis Toplantısında anıldı. Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Doğan’ın vefatının kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Arslan: “Hepinizin bildiği gibi Hadi Doğan’ı kaybettik. Çoğunuz kendisini tanıyorsunuzdur. Hem Ticaret ve Sanayi Odası’na hem de görevde bulunduğu diğer kuruluşlara büyük faydası olan, tüm servetini görev yaptığı sivil toplum kuruluşlarında özellikle de uzun yıllar görev yaptığı Mersin İdman Yurdu için harcayan bir kardeşimiz. Kendisi canlı hayvan ihracatında söz sahibi firmalardan birisinin sahibiydi. Uzun yıllar Akdeniz Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçı Birliğinin Başkanlığını başarıyla yaptı. Sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin önemli ihracatçıları arasındaydı. Onunla ilgili çok değerli anılarım var. Bu nedenle kendisine özel olarak Allah Rahmet Eylesin demek istiyorum.” dedi.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER