MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu İstanbul’daki örnekleri inceledi 08.03.2024 tarihinde yayınlandı

MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu Mersin’deki çalışmalara ışık tutması adına İstanbul’da bir dizi temasta bulunup yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi. Yaptıkları incelemelerden bir rapor oluşturacak olan Çalışma Grubu Üyeleri, yerel seçimler sonrası hazırladıkları raporu belediye başkanlarına sunacak. Bir sonraki aşamada hedef, geniş katılımlı ‘Mersin Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’ düzenlemek. 


MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu İstanbul’daki örnekleri inceledi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 14 No’lu İkamet Amaçlı İnşaat, 15 No’lu Mühendislik ve Mimarlık, 16 No’lu İnşaat Malzemeleri Üretimi ve Ticareti ile 40 No’lu Genel İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyelerinden oluşan Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu faaliyetlerini sürdürüyor. Mersin’in kentsel dönüşümüne ışık tutması adına kentsel dönüşümü doğru yapan illerde incelemelerde bulunmak amacıyla Çalışma Grubu Üyeleri 4-5-6 Mart günlerinde İstanbul’a gitti. Yerel yönetimlerle bir araya gelen Mersin Heyeti süreç sırasında yaşananlar, karşılaşılan sıkıntılar, çözümleri ve konuyla ilgili teknik bilgiler aldı. Sahada incelemelerde bulundu. 
İlk gün Kağıthane Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ziyaret edildi. Ardından Kağıthane Belediyesi’nin son bir yılda yaklaşık 21 dönüm alanda, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği konut projeleri yerinde incelendi. Heyet ikinci gün Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile belediyenin kentsel dönüşümünü gerçekleştiren Kenthaş Kent Hizmetleri A.Ş Yönetimiyle bir araya geldi. Toplantıda Şişli Belediyesi’nin kentsel dönüşüm sırasında yaşadığı sıkıntılar, bu sorulara üretilen çözümler, kat maliklerini ikna aşamasında geliştirilen yeni fikirler konuşuldu. Yetkililer Belediye olarak geliştirdikleri kentsel sigortanın detayları hakkında bilgi paylaştı. 
Mersin Heyeti son gün ise bu alanda faaliyet gösteren müteahhit firmalarla bir araya geldi. Ziyaret edilenler kişiler arasında inşaat sektöründen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz da yer aldı. Yılmaz Oda bünyesinde bu alanda yürütülen çalışmalar ve kentsel dönüşüme yönelik firma olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı.
Gerçekleştirilen tüm incelemelerin önümüzdeki süreçte raporlaştırılarak seçimlerin ardından yerel yöneticilere sunulması planlanıyor. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER