MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi  28.09.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eylül ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Hamit İzol, Meclis Üyelerini aynı isimli kitabından uyarlanan ve Avrupa’da katıldığı yarışmalardan ödülle dönen Roza Filmi’nin 5 Ekim’deki galasına davet ederken Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, ay boyunca yürütülen Oda faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı. Meclis, ekonomik ve gündeme dair konuların değerlendirilmesiyle son buldu.


MTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi 

MTSO Eylül ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Meclis Üyeleri içerisinde çalışma grupları oluşturulmasına yönelik çalışma da başlatıldı. Bu gruplar önümüzdeki süreçte kentle ilgili sorunların çözümünü takip edecek. 
Toplantının açılışında aynı adlı kitabından uyarlanan Roza isimli filmine değinen Meclis Başkanı Hamit İzol, 5 Ekim’de galası düzenlenecek olan filmin 6 Ekim’de gösterime gireceğini söyledi. MTSO Meclis Üyelerinin bu yıl ilkleri yaşadığını kaydeden İzol, “İlk kez aramızdan bir milletvekili çıktı ve ilk kez aramızdan bir kişinin çalışması film oldu hem de bu film Mersin’de çekildi. Hepinizi destek olmaya bekliyorum” dedi. 

Çakır: “Hepimiz nakit akışımıza dikkat etmeliyiz”
Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise ay boyunca gerek Yönetim gerekse Komitelerin gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyerek sözlerine başladı. Ardından ekonomik değerlendirmeler yapan Çakır, Orta Vadeli Plana bakıldığında 2026 yılsonuna kadar kemer sıkma politikasının uygulanacağının görüldüğünü hatırlatıp bunun 2024 yılı yaz ayına kadar ciddi boyutlara ulaşabileceğini söyledi. Planların bugünden rahatlamanın 2026 yılı sonuna olmasına göre yapılması gerektiğine değinen Çakır, “Hepimiz nakit akışımıza dikkat etmeliyiz. Tüm dünyada durgunluk nedeniyle sorun var ama biz çok daha fazla etkilenebiliriz şimdiden önlem almalıyız” ifadelerini kullandı. Ardından İktisadi Kalkınma Vakfı’ndaki görevini hatırlatarak burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Çakır, özellikle yeşil pasaporta yönelik adımlar ve vize sorununun çözümü üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi. 

Seyhan: “Odamıza aidiyet duygusunu artıracağız”
Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan ise Oda bütçesi hakkında bilgi paylaştı. Ardından bazı sağlık kuruluşları ve giyim mağazaları ile yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde Oda kimlik kartına sahip üyelerin çeşitli ayrıcalıklar elde edebileceğini bildirdi. Bu anlaşmaların çerçevesinin farklı sektörlerle genişletileceğini kaydeden Seyhan, “Taşıdığınız kimlikler çok daha güçlü olacak ve Odamıza aidiyet duygusunu her geçen gün artıracağız” ifadelerini kullandı. Seyhan ardından tüm Meclis Üyelerini 28 Eylül’de yapılacak 34 No’lu Komite’nin düzenleyeceği sektör toplantısına davet etti. 

Özdamar: “UKOME’de önemli çalışmalar yapıyoruz”
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ise 1 Eylül’de yolcu taşımacılığı sektörüne yönelik olarak ilk kez toplantı düzenlediklerini hatırlattı. Ardından etkinliğin detaylarına değinen Özdamar, kendisinin Mersin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki (UKOME) görevine de dikkat çekip burada devam eden faaliyetlere değindi. UKOME’de yürütülen çalışmalar sonunda Bekirde Yolu’nun yeniden kamyon ve TIR trafiğine açıldığını bildiren Özdamar, Serbest Bölge giriş çıkışında yaşanan sorunları çözdüklerini, çarşı PTT önündeki durağın ise minibüslere açılmasını sağladıklarını açıkladı. 

Şeker: “Tüm milletvekilleri uyum içinde çalışmalı”
Mersin’in bekleyen sorunlarına dikkat çeken Meclis Üyesi M. Talat Şeker ise bu sorunların çözümü için Mersin’in tüm milletvekillerinin bir arada çalışmasını sağlayacak adımların artırılması gerektiğini söyledi. 

Kiper: “6 Komite bir arada Perakende Zirvesi hazırlıyoruz”
Meclis Üyesi Osman Kiper ise perakende sektöründe faaliyet gösteren 7, 8, 9, 11, 12 ve 29 No’lu Komitelerin bir araya gelerek Mersin’de ilk kez bir Perakende Zirvesi düzenlemeye hazırlandıklarını bildirdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER