MTSO’DAN İHRACATÇILARA DESTEK 02.07.2015 tarihinde yayınlandı

Türkiye’de yılın ilk 6 ayında ihracatta yaşanan düşüşün ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) ihracatçıya destek geldi.

İhracatta kullanılan menşe ve dolaşım belgeleri ücretleri düşürüldü. İhracatta kullanılan menşe ve dolaşım belgeleri (A.TR ve özel Menşe Şahadetnamesi (Form – A), EUR.1, EUR-MED Dolaşım Belgeleri, Menşe Şahadetnamesi ve diğer Menşe Belgeleri) satış ve onay ücretlerinde yeni düzenlemeye gidildi. MTSO Yönetim Kurulunun aldığı kararla 6-7 lira arasında olan satış ücretleri 3 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 1 TL’ye düşürüldü. 2,5 – 3,5 TL arasında olan onay ücretleri ise tamamen kaldırıldı. Yapılan bu yeni uygulama ile birlikte ihracatçıların maliyetlerinin düşürülerek katkı sunması hedeflendi.