MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin trafiğini rahatlatacak Liman Kapı Projesi açılışı gerçekleşti 28.09.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP), limanın çevresindeki trafik sorununu çözmek amacıyla gerçekleştirdiği Kapılar Projesi önemli ölçüde tamamlanarak düzenlenen törenle hayata geçirildi. Proje trafik sorununun çözümü yanında liman trafiğini şehrin karayollarından ayırarak liman operasyonlarının verimliliğini de artıracak.


Mersin trafiğini rahatlatacak Liman Kapı Projesi açılışı gerçekleşti

MIP, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğinde bir yıl önce yatırımına başlanan Kapılar Projesi büyük ölçüde tamamlanarak hizmete açıldı. Açılış törenine Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ ve Meclis Üyeleri'nin yanı sıra Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Gülcan Kış, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve kent protokolü katıldı. Proje ile şehir trafiğini önemli ölçüde etkileyen TIR ve ağır vasıtaların Mersin Limanı’na doğrudan giriş çıkışı kolaylaşacak. Bu sayede şehir trafiği rahatlarken, TIR’ların yükleme ve boşaltma için limanda bekleme süreleri de önemli ölçüde kısalacak.

Singh: “Şehrin trafiğine katkı sağlamayı amaçlıyoruz”
Törenin açılışında konuşan MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, “Mersin girişinde oluşan yük trafiği problemini çözerek, şehrimizin ticaret hacmi artışına ve bölgemizin kalkınmasına fayda sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Singh, proje hakkında ise şu bilgileri verdi: 
“Yaptığımız yatırım sayesinde konteyner ve konvansiyonel yük taşıyan araçlar, D 400 Karayolu ile iki bağlantı noktasından doğrudan limanımıza giriş ve çıkış yapabiliyor. Aynı zamanda 132. Cadde’den açılan yeni bir bağlantıyla limanımıza 3 şeritten giriş yapılmasını da sağlıyoruz. Proje kapsamında inşa edilen demiryolu üst geçidi sayesinde TIR’lar geçidin altından geçerek trafikte rahatça ilerleyebilecek. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın farkındalığıyla yaptığımız bu yatırımın herkes için faydalı olmasını diliyorum.”

Storm: “Proje, yerel ekonomiyi destekleme kararlılığımızı gösteriyor”
PSA Avrupa-Akdeniz-Amerika Bölge CFO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi Dirk Jan Storm ise "Kapılar Projesi, iş, sürdürülebilirlik ve sosyal hedeflerimizi birleştiriyor. Böylece proje tüm paydaşlar için önemli bir başarı haline geliyor. Bu, MIP'yi ve yerel ekonomiyi destekleme konusundaki kararlılığımızı kusursuz şekilde bütünleştirirken, aynı zamanda Mersin halkı için daha sağlıklı bir çevreyi teşvik ediyor” ifadelerini kullandı. 

Pehlivan: “Proje, 2024 yılı ilk çeyreğinde tamamlanacak”
Projenin üç etabından ikisinin tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, son etabı ise otomasyon çalışmalarının oluşturduğunu bildirdi. 2024 yılı ilk çeyreğinde projenin tamamlanacağını kaydeden Pehlivan, şunları söyledi: 
“Yol çalışması yanında limanın genişlemesine yönelik temel de atılacak. Ulaştırma Bakanlığı’ndan onaylandı. Bir iki yıl da bu çalışma devam eder ve sonrasında gerek limanın genişlemesi gerek yolların iyileşmesiyle kent ticareti artarak devam edecek.”
Limanın genişlemesinin ana konteyner liman yatırımına engel teşkil etmediğini de vurguladığı konuşmasında Pehlivan, “Mersin Ana Konteyner Limanı ile ilgili etütler yapılıyor. Limanlar birbirine engel teşkil etmiyor birbirini tetikleyeceği kabul ediliyor” dedi.  

Seçer: “Mersin girişi güzelleşecek”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise projenin tamamlanmasıyla Mersin girişinin güzelleşeceğine işaret etti. Bu yatırım sonrası belediyenin yürüteceği çalışmaları aktaran Seçer şu bilgileri paylaştı: 
“Belediye olarak önce 2 bin 350 metre uzunluğunda 22 metre genişliğindeki İsmet İnönü Bulvarını Turgut Özal Bulvarı ile Kurtuluş Kavşağı arası yapımına Ekim’de başlayıp kısa sürede tamamlayacağız. Mersin’in Doğu girişi olan bu bölgeyi kentimize yaraşır bir bulvar haline getireceğiz. Yine Liman D Kapısından Serbest Bölge Turgut Özal Bulvarı arasındaki 595 metrelik bozulan yol güzergahı ile yine Serbest Bölge Kavşağı ile Ataş Yolu arasında bozulan yolun yapımını Ekim ayında başlatacağız. Misafirlerimiz Mersin’e konforlu yollardan gelme imkanı bulacak.”
Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımına da değinen Seçer, yeni liman yatırımları ve Uluslararası Hava Limanı yatırımıyla Mersin’in tüm dünyada tanınan önemli bir destinasyona dönüşmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER