MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kent protokolü Roza Film Galası’nda bir araya geldi 06.10.2023 tarihinde yayınlandı

Kent protokolü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol’un gerçek bir hikayeden esinlenerek kaleme aldığı aynı isimli romanından uyarlanan Roza Filmi’nin galasında bir araya geldi. İzol’u MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri de yalnız bırakmadı. 


Kent protokolü Roza Film Galası’nda bir araya geldi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, filmin başrol oyuncuları Fikret Kuşkan, Arin Alkış ve kent protokolünün de katıldığı gecede söz alan Hamit İzol, ülkenin kanayan yaraları arasında gösterdiği töre cinayeti, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı gibi konulara dikkat çekmek istediğini söyledi. Tüm bu sorunların çözümü için devletin çalışmalarının yeterli olmayacağına, evlerin içine kadar girmenin bu noktada zor olacağına dikkat çeken İzol, sorunların çözümü için eğitime daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. 
Roza filminde gösterdiği performansla İtalya’dan ödülle dönen ünlü oyuncu Fikret Kuşkan ise gecede yaptığı konuşmada öyküden çok etkilenmesi sonrasında Hamit İzol’u tanımak istediğini belirtip, başarılı bir iş insanının sanata, edebiyata yöneldiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu film umarım Mersin’in film platosuna dönüşmesi için bir kıvılcım olmuştur” derken Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şunları söyledi:
“Hamit Beyin önce romanı ve ardından filmiyle görevimiz gereği üzerinde hassasiyetle durduğumuz, sıfır toleransla yaklaştığımız şiddet konusunu ele alıp farkındalık oluşturması ve buna benzer diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da mücadeleyi topyekun yapmamız gerektiğini göstermesi çok önemli. Kendisini bu duyarlı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. ” 
Gecede kesilen pasta ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e doğum günü sürprizi de yapıldı.  
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER