MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İbrahim Kiper, ölüm yıldönümünde Alzheimer Derneği Yaşlı Yaşam Merkezi’nde anıldı 16.07.2018 tarihinde yayınlandı

Geçtiğimiz yıl Hakk’ın rahmetine kavuşan İbrahim Kiper, inşasında oldukça emek harcadığı Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Yaşlı Yaşam Merkezi’nde, düzenlenen törenle anıldı. 


İbrahim Kiper, ölüm yıldönümünde Alzheimer Derneği Yaşlı Yaşam Merkezi’nde anıldı

2001-2009 yılları arasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanlığı ve 2009-2016 yılları arasında MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Kiper, ölüm yıldönümünde Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Yaşlı Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene, merhum İbrahim Kiper’in eşi Ceyhun Kiper, çocukları ve torunları, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Sefa Çakır, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyelerinin yanı sıra MTSO Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi ve çok sayıda davetli katıldı. 

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanlığı döneminde çok sayıda sosyal projeye imza atan Kiper’in önemli projelerinden biri de Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi çatısı altında kurulan Yaşlı Yaşam Merkezi oldu. Kiper için, burada anma töreni düzenlendi. Törene, İbrahim Kiper’in fotoğraflarının ve videolarının yer aldığı slayt gösterisiyle başlandı. Daha sonra sevenleri, geçmişte yaşadıkları güzel anıları anlatarak onu yad etti. Ayrıca törende, MTSO çalışanlarının eserlerinden oluşan resim ve fotoğraf sergisi, Kiper anısına yeniden sergilendi.

 

İbrahim Kiper kimdir?

1961 yılında babası ve eniştesi ile ticaret hayatına başlayan İbrahim Kiper, Arçelik bayiliğinin yanında ev ve büro mobilyaları için ayrı ayrı işletmeler kurdu. Sahibi olduğu; Kazançlar A.Ş., Barok Mobilya A.Ş., Mersin Barok Mobilya Limited Şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın organlarında Komite Üyesi, MeclisÜyesi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Meclis Başkanı olarak uzun yıllar görev yaptı. Oda Meclisi çatısı altındaki görevlerinin yanında, 2009-2016 yılları arasında MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Gönüllülük esasına dayanan çok sayıda projelerde yer alan Kiper, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Yaşlı Yaşam Merkezinin yapımına da destek verdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Kadri Şaman Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi’nin yapılmasında aktif görev aldı ve okula her türlü yardım yapılmasına öncülük etti.
1948 yılında Kayseri’de dünyaya gelen İbrahim Kiper, 69 yaşında hayata veda etti. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER