MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

21 No’lu komite temiz denizler için çalışmaya başladı 24.10.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 21 No’lu Denizyolu Taşımacılığı ve Destek Hizmetleri Meslek Komitesi, sektör paydaşları ile bir araya gelerek “Deniz Kirliliği ve Mücadele” konulu toplantı düzenledi. Meclis Üyeleri Berdan Doğan ile Reşit Güngör’ün koordinesindeki toplantıya Taşucu ve Mersin Liman Başkanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü yetkilileri, Taşucu Yatçılar Kooperatifi, Sahil Güvenlik ve Mersin Deniz Ticaret Odası yetkilileri katıldı. 


21 No’lu komite temiz denizler için çalışmaya başladı

Başta gezi ve yat teknelerinin deniz kirliliğine etkilerinin değerlendirildiği toplantıda bu kirliliği en aza indirebilmek adına neler yapılabileceği görüşüldü. Komite Üyeleri, bu konuda önümüzdeki süreçte tekne sahipleri, kaptanlar ve personele eğitim düzenlemeyi planladıklarını paylaştı.
Toplantıda yalnızca denizcilik faaliyetleri kaynaklı kirlenme yaşanmadığı, karasal kirliliğin de ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekildi. Plastik kaynaklı atıkların Suriye, Lübnan, Mısır’ın yanı sıra Adana Seyhan Nehri’nden akıntı ve rüzgar yoluyla Büyükeceli’ye kadar ulaştığı vurgulandı. Bu bölgedeki yetersiz arıtma nedeniyle kirliliğin gün geçtikçe arttığına işaret edildi. Denizlerin temizliği için öncelikle gerekli altyapı oluşturulması, ardından denetimlerin yapılması gerekliliği üzerinde duruldu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER