MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

UMAT Antrepoları, yeni yatırımlarla sektördeki gücünü artıracak 25.01.2017 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İştirakleri arasında yer alan yönetiminde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da bulunduğu UMAT Umumi Mağazalar Türk A.Ş, Mersin Şubesi’ne yapmayı planladığı yeni antrepo yatırımlarıyla bölgede rekabetçi yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Önümüzdeki süreçte bir taraftan mevcut antreponun modernizasyonu yönünde adım atılırken diğer taraftan 10 dönümlük arazi üzerine yeni bir antrepo ya da silo yatırımı planlanıyor.


UMAT Antrepoları, yeni yatırımlarla sektördeki gücünü artıracak

UMAT Umumi Mağazalar Türk A.Ş, Mersin’in yanı sıra İzmir ve İskenderun’da da faaliyet gösteriyor. Antrepoculuk faaliyetlerini giderek genişleten UMAT, bugün toplam 56 bin 791 metrekare kapalı alana sahip antrepolarında tecrübeli kadrosu, modern ekipmanları ve yıllardır sağladığı güven duygusuyla ithalatçılara hizmet veriyor. Diğer taraftan ticari faaliyetlerini de her geçen gün geliştiren UMAT, ithalat ve ihracatta ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Dış ticaretteki gücüyle öne çıkan Mersin’deki etkinliğini ise önümüzdeki süreçte daha da artırmak isteyen UMAT, paralelinde bölgedeki hizmet kalitesini de artırmakta kararlı. Karacailyas ve Taşkent antrepolarıyla hizmetlerini sürdüren UMAT Türk’ün, Karacailyas Gümrüklü A Tipi Genel Antreposu 25 bin metrekare alanda hizmet verirken Taşkent Gümrüklü A Tipi Genel Antreposu ise 5 bin metrekare kapalı alanda hizmetini sürdürüyor. Çalışmaların 12 kişi ile devam ettiği antrepolarda soğuk hava dışında her türlü ürün grubuna hizmet veriliyor. Limana yakınlığının getirdiği avantajının yanı sıra sağlayacağı fiyat avantajlarıyla da UMAT, lojistik yarışında bir adım öne çıkmayı hedefliyor.

Bölgedeki dış ticaret firmalarının ağırlıklı olarak bakliyat sektöründe faaliyet göstermesi nedeniyle 2017’de dökme yük depolamasına yoğunlaşacak olan UMAT, bakliyatın yanı sıra paletli hammadde, pamuk depolamasını da öncelikleri arasında tutuyor.

UMAT Umumi Mağazalar Türk A.Ş: Umumi Mağazacılık yapmak üzere 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur. Umumi Mağazalar; Makbuz ve Rehin Senedi verme karşılığında serbest, gümrüklenmemiş veya tekel altında bulunan malları emanet olarak kabul etmek ve mal sahiplerine de, bu senetlerle malları satabilme veya rehin olarak verebilme imkanını tanıyan kuruluşlardır.

UMAT kuruluşunu takiben ilk şubesini Mersin 'de açmıştır. Bunu takiben sırasıyla İstanbul, İzmir, Samsun ve İskenderun da şubeler kurularak faaliyete geçirilmiştir. Ancak ülkemizde Umumi mağazacılığın ticari önemi ve değerinin kafi derecede tanıtılmaması, limanlardaki antrepoların devlet tekeline alınması nedeniyle gelişerek, uygulamaya geçilememiştir. Bu nedenle UMAT, Umumi Mağazacılık faaliyetlerinin yanı sıra ticari faaliyetlere yönelmiş ve 1986’dan itibaren de mevcut depolarında antrepoculuk faaliyetlerine başlamıştır. Diğer taraftan ticari faaliyetlerini de her geçen gün geliştiren UMAT, ithalat ve ihracatta ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. UMAT Antrepolarında şu hizmetler verilmektedir:

  • Ardiye hizmetleri
  • Tahmil, tahliye hizmetleri
  • Kantar hizmetleri
  • Aktarma hizmetleri
  • Hammaliye hizmetleri

Tüm girdi çıktıların bilgisayarlarda depolandırılması

Liman ve gümrük binalarına yakın modern antrepolar 24 saat güvenlik kontrolü ve sigortalanma başta olmak üzere; 3. Şahıs mallarına tam emniyet garantisi verilmektedir."

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER