MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Türkiye yaşananları hak etmiyor 29.06.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör olayları sonrasında yayınladığı demecinde şu ifadelere yer verdi:


Türkiye yaşananları hak etmiyor

“Öncelikle Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör faaliyetinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralılara ise acil şifa dilerim.
İstanbul’da yaşananlar hepimizi derinden yaraladı. Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini düzeltme yönünde adımlar attığı, yurtdışından turistlerin gelmeye başlamasının beklendiği bir dönemde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısı oldukça düşündürücü.

Terör, günümüzde tüm dünyayı etkisi altına alan ortak bir sorun. Bu sorunun mücadelesi de ortak verilmelidir. Tüm dünya liderlerinin birleşerek ortak çalışma başlatmasının zamanı çoktan gelmiştir. Tüm dünyada artık barış, kardeşlik ve huzurun öne çıkma zamanıdır. Barışa ve kardeşliğe evet, daha fazla kan ve gözyaşına hayır diyoruz. Bir amaca ulaşmak için demokratik yollar açık olmasına rağmen, siyaset yolu açık olmasına rağmen bu yollar kullanılacağına kan dökmeye, terör yaratmaya, masum insanların canına kastetmeye hayır diyor ve lanetliyoruz.

Evet, ekonominin gelişmesi sosyal huzurun artmasıdır. Ekonomi gerçekten odaklanmamız gereken en temel konuların başındadır. Ancak, vatanın birliği, milletin huzuru ve can güvenliği, milletimizin kardeşliği söz konusu olunca ekonomi bizim için ikici planda kalır. Bu nedenle önceliğimiz terörle mücadele olmalıdır.

Gün, birleşme günüdür. İnfiale kapılmadan elbirliği ile bu sıkıntıların üstesinden gelmeliyiz.”

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER