MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Turizmciler ortak projeleri konuştu 28.09.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin’de düzenlenen 7. Akdeniz Turizm Forumu –MEDITOUR 2016 kapsamında bir araya gelen Akdenizli turizmciler ASCAME Turizm Komisyonu Toplantısı’nda ortak atılabilecek adımları ve Akdeniz’de geliştirilebilecek projeleri tartıştı.


Turizmciler ortak projeleri konuştu

ASCAME Turizm Komisyonu Toplantısı Malaga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında gerçekleştirildi. ASCAME Turizm Komisyonu Başkanı Jeronimo Perez Casero başkanlığında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, böylesi önemli bir buluşmayı çok önemsediğini vurguladı. “Bu forumun hayata geçmesi bu masadaki değerli dostlarımın desteği ve katkılarının sonucudur” diyen Aşut, şunları söyledi:
“Bu organizasyonu uzun süredir Mersin’de yapmayı bekliyorduk. Çevre ülkelerde, hatta Akdeniz’in bazı bölgelerinde yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi sorun ve sıkıntılara rağmen  MEDITOUR’un gerçekleşmesi ASCAME’nin gücünü gösterir. ASCAME’nin ve siz değerli dostlarımızın Mersin’e ve ülkemize olan güvenini gösterir. Tekrar teşekkür ediyorum.”
Mersin’de düzenlenen forumun geçmişte düzenlenenlerden bir farkı bulunduğuna dikkat çeken Aşut, “Bu forumun gerçekleşmesine en çok katkı veren iki Oda var. Bunlardan biri Akdeniz’in en batısındaki Malaga Ticaret ve Sanayi Odası. Diğeri ise Akdeniz’in en doğusunda sayılabilecek Mersin Ticaret ve Sanayi Odası. Demek ki, iş birliği için uzaklıklar bir mazeret değilmiş. Yeter ki niyet olsun, kararlılık olsun” dedi.
Bu güçlü işbirliği sayesinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 7. Akdeniz Turizm Forumu’nu izlemeye aldığını hatırlatan Aşut, önümüzdeki süreçte daha çok bir araya gelinerek daha çok somut işbirliklerinin, projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi.
Ardından MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar organizasyon hakkında bilgi verdi. 3 gün devam edecek olan organizasyonda düzenlenecek paneller hakkında kısa bir sunum yapan Uçar, organizasyon ile eş zamanlı olarak devam edecek fuar hakkında da bilgi verdi. Uçar, fuarda tüm Akdeniz ülkelerinin kültürlerini tanıtma fırsatı yakalayacağını kaydetti.
Toplantı Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Genel Sekreteri Alaa Eez’in 
MEDITOUR 2018’e aday kenti İskenderiye’yi anlatması ile devam etti. Toplantı sonunda katılımcılar karşılıklı geliştirilebilecek projeler üzerinde durdu. Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Birdir üniversiteler arası işbirliği teklifinde bulundu.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER