MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TOBB Nefes Kredisi’ne MTSO’dan destek 14.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut düzenlenen basın toplantısı ile KOBİ’lere sağlanacak TOBB Nefes Kredisi hakkında bilgi verdi. MTSO, üyelerinin kullanabilmesi adına TOBB tarafından sağlanan desteğe ek olarak 5 milyon TL’lik katkı sağlayacak. Banka katkısı ile birlikte Mersinli MTSO Üyelerinin kullanabileceği ek kaynak 55 milyon TL’ye ulaşacak.


TOBB Nefes Kredisi’ne MTSO’dan destek

Daralan piyasalar, sıkışan ekonomiyi açmak adına TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ortaklığında KOBİ’lere TOBB Nefes Kredisi adı altında düşük faizli kredi imkanı sağlanacak. Konuyla ilgili detaylı bilgi MTSO’da düzenlenen toplantı ile basın mensuplarına anlatıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un yanı sıra toplantıya MTSO Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver ile MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Maya ve İbrahim Zeper de katıldı.

KOBİ’leri ayağa kaldırmak adına uygun şartlarla kredi bulabilmelerine olanak tanıyacak yeni bir çalışma başlatıldığını bildiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, KOBİ’lerin 150 bin TL’ye kadar kredi kullanabileceğini, piyasanın en düşük faiz oranı olan 9,99 ile kredi sağlanabileceğini anlattı. Bankalara ödenecek masraf ise yalnızca 250 TL olacak.

Konuşmasına 10 Aralık’ta İstanbul’da yaşanan hain bombalı eylemde hayatını kaybeden polis ve sivil tüm şehitleri anarak başlayan Aşut, “İnsanlık değerlerine karşı işlenen bu hain ve alçak saldırıyı MTSO adına kınıyorum. Bu hain terör eylemlerinin iç siyaset malzemesi yapılmasını doğru bulmuyor, böylesi acıların bizi bir birimize daha çok yakınlaştırdığını, Türkiye’nin bu konuda bir ve beraber olduğunu tüm dünyaya daha çok göstermek gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Masraf yalnızca 250 TL olacak”

Ardından kredinin detayları hakkında bilgi veren Aşut şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi son yıllarda bölgesel sıkıntılar arttıkça, çevremizdeki ateş arttıkça,  ekonomimiz de bundan olumsuz etkileniyor. Bu anlamda özellikle ekonomisi KOBİ’lere dayanan bir ekonomi olduğumuz göz önünde tutulduğunda, KOBİ’lerimizi bu kırılgan ortamda korumak aslında ekonomimizi korumaktır. İşte bu amaçla, böylesi zor zamanlarda çatı kuruluşumuz olan TOBB ve tüm il Oda ve Borsalarının katılımı ve ortak kararı ile firmalarımızı rahatlatacak imkânlar yaratmaya çalışıyoruz.”

Daha önce de benzerleri yapılan TOBB Nefes Kredisi’ni üyelere gerçek anlamda nefes aldıracak bir kredi olarak gördüğünü kaydeden Aşut, TOBB,  Ziraat Bankası ve Deniz Bank ile bu konuda protokol imzalandığını bildirdi.

TOBB ile bağlı Oda ve Borsaların Türkiye genelinde kaynaklarının bir kısmını bu bankalara aktararak, üyelerinin piyasanın çok altında bir faizle 150 bin TL’ye kadar bir Nefes Kredisi kullanmasını amaçladığını ifade eden Aşut şu bilgileri verdi:

“Bir yıl vadeli bir kredi ve 9,99 faiz oranı ile piyasanın en düşük oranı. Bizler de Odalar olarak, kaynaklarımızdan bu bankalara aktarma yaptık. Mersin olarak katkımız 5 milyon TL oldu. Protokol gereği Odalar ne kadar verirse, Bankalar da onun 10 katını üyelerimize kullandırmak zorunda. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma, Bankalara ve Hazine Müsteşarlığı’nın sağladığı destekle Kredi Garanti Fonuna ait olacak. Bankalar tarafından masraf olarak 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden hiçbir masraf komisyon talep edilmeyecek.”

İş veren, aş veren, vergi veren, üreten, ihracat yapan, ülkenin zenginliği olan KOBİ’lere destek vermeyi ülkeye destek vermek olarak nitelendiren Aşut, tüm Üyelere, kente ve ülke ekonomisine bu uygulamanın hayırlar getirmesini diledi.

Detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten alabiliriz

http://tobb.org.tr/Sayfalar/201161212-NefesKresdisi.php

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER