MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Sorunlara ortak çözümler aranıyor 04.05.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin’de dış ticaretin gelişmesi adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Önümüzdeki süreçte de düzenlenecek periyodik toplantılarla bir araya gelecek olan taraflar, yaşanan sorunları masaya yatırarak çözümleri birlikte arayacak. 


Sorunlara ortak çözümler aranıyor

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman’ın başkanlığında Divan Otel’de düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Gümrük Müdürleri ve Şube Müdürleri, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, 18 No’lu Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri, 19 No’lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı, 20 No’lu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı, 21 No’lu Deniz Yolu Taşımacılığı ve Destek Hizmetleri Meslek Komitesi başkan ve üyeleri ile MTSO’nun ilgili birim yetkililerinin buluştuğu toplantıda mevcut sorunlar görüşüldü. Toplantıda sektör temsilcileri bir taraftan yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken diğer taraftan uygulamalara yönelik merak ettikleri soruların cevaplarını yetkili kişilerden doğrudan duyma fırsatı buldu.

Açılışta konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut sektörün önünü açmak, yaşanan sıkıntılara ortak çözümler üretmek adına bir araya geldiklerini ifade etti. Bu tür buluşmalarla konunun taraflarının birbirini daha iyi anladığını vurgulayan Aşut, “Bizler zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz oysa idari birimdeki kişiler bizden çok daha fazla sorun yaşayabiliyor. Böylesi çalışmalar tarafların birbirini anlaması için önemli bir fırsat. Bölge Müdürümüze ve ekibine bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.
Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman ise, MTSO ile bugüne kadar her zaman koordineli çalıştıklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte ise bu koordinasyonu bir adım ileri taşımak istediklerini vurgulayan Kahraman, sektör temsilcileriyle periyodik olarak bir araya gelip, sorunları düzenli olarak görüşüp ortak noktada buluşmak istediklerini dile getirdi.
Toplantıda ilk olarak Mersin Gümrük Müdürü Yılmaz Dokumacı, birkaç hafta sonra Mersin’de, 1 Aralık’tan itibaren de tüm Türkiye’de uygulamaya başlayacak olan Konteyner ve Liman Takip Sistemi hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca Liman ve Serbest Bölge arasındaki koridorun kullanımı esasında güvenlik mührü uygulamasından, ithalat ve ihracatta muayene uygulamaları, x-ray’de yaşanan sıkıntılar, stajyerlerin gümrükte refakati, ekspertiz rapor taleplerine kadar çok sayıda konu ela alındı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER