MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna Seçildi 25.02.2024 tarihinde yayınlandı

Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed Al Wakil’in ev sahipliğinde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye iş heyetinin katılımıyla gerçekleştirilen Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da eşlik etti. Toplantıda, Doğu Akdeniz’in en önemli kenti olan Mersin’in bölgedeki önemine vurgu yapılırken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna seçildi.


MTSO, Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna Seçildi

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte gerçekleştirdikleri Mısır seyahati sonrası yaptığı açıklamada, Mısır’ın sadece 110 milyon nüfusu ile büyük bir pazar olmadığını, aynı zamanda 23 Arap Birliği ülkesiyle ve tüm Afrika ülkeleriyle serbest ticaret anlaşması olan ve dolayısıyla 3 milyarlık bir pazara açılan önemli bir kapı olduğunu vurguladı. Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Arap ülkelerinde 19 bin Türk şirketi çalışmaktadır. Türkiye’ye Arap ülkelerinden 9 milyon turist gelmektedir. TOBB’un etkin girişimi ve MTSO’nun da Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna seçilmesiyle, 23 Arap Birliği ülkesiyle daha etkin iş birlikleri kurabileceğiz.  Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (ASCAME) de dönem başkanı olan Mısır’la MTSO arasında daha eskiye dayanan olumlu bir ilişki vardı. Bundan sonra Mısır, Orta Doğu ve Afrika ile ilişkilerimiz daha farklı bir seviyeye gelecektir.” 
Toplantıya, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh, Arap Odalar Birliği Başkanı Samer Abdullah Nass ve Arap Odalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Khaled Hanafy de eşlik etti. İş insanlarıyla güncel, bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER