MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO’nun eğitime destekleri devam ediyor 24.06.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) eğitime verdiği destekler sürdürüyor. İngilizce ve matematik branşlarında başarı gösteren öğrenciler MTSO tarafından çeşitli hediyelerle destekleniyor. Yıl içinde matematik branşında kendisini gösteren öğrenciler Matölye’de 15 günlük matematik sertifika programına katıldı. İngilizcede başarılı öğrenciler ise yaz döneminde İngiltere’de katılacakları 15 günlük dil eğitimiyle ödüllendirildi.


MTSO’nun eğitime destekleri devam ediyor

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İngilizce ve matematik branşlarında başarı göstererek MTSO tarafından ödüllendirilen öğrencileri kabul etti. İngilizce branşında başarılı öğrenciler yurtdışı eğitimle ödüllendirilirken matematikte başarı gösteren öğrenciler yıl içerisinde Matölye’de 15 günlük ücretsiz matematik sertifika programına katılma hakkı kazanmıştı. Kabulde Matölye’de eğitim alan Tolga Himalay ile Cihan Özkarakaş’a katılım belgelerini MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Matölye Kurucusu ve Matematik Öğretmeni Talip Cengiz ile birlikte verdi.
Kabulde bir de konuşma yapan MTSO Başkanı Aşut, “Sizlerden birinin bilim insanı olmasını istiyorum” diyerek sözlerine başladı. Özellikle bir yabancı dil bilmenin öneminden bahseden Aşut, “Kendi işinizi görecek kadar yabancı diliniz olmalı. Yabancı diliniz olursa, daha çok araştırma yapabilirsiniz. Başkalarından bir şey beklemek yerine daha süratli hareket edebilirsiniz” dedi. Teknolojinin hızlı gelişmesine karşı, iletişimin hiçbir zaman yok olmayacağını belirten Aşut, teknolojinin verilen komutlardan oluştuğunu, buna karşı insanlar arası iletişimin ise dille başladığını kaydetti.
Matematik öğrencilerinin sertifikalarını alması yanı sıra ziyarete gelenler arasında İngilizce sınavında dereceye girerek İngiltere’ye gitmeye hak kazanan Nuh Harouki ile Gamze Beğendi de vardı. Harouki ile Beğendi’nin de aralarında bulunduğu gruba, biri Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğeri Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 4 öğrenci yaz döneminde İngiltere’nin Brighton kentinde gerçekleşecek yaz okuluna katılacak. 2 haftada 32 saat İngilizce dersi görecek olan öğrenciler İngiliz ailelerin yanında konaklayacak. Öğrenciler eğitimin yanı sıra, sosyal aktivitelere katılıp şehir turu da yapacak.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER